Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Клубови учења за доступније образовање
НОВИ ВИД ПОДРШКЕ ЂАЦИМА И НАСТАВНИЦИМА

Клубови учења за доступније образовање

Наша школа је одлично опремљена дигиталним средствима. Верујемо да ће наставници искористити и овај вид подршке квалитету наставе и да ће максимално користити све ресурсе којима школа располаже како би додатно мотивисали ученике и учинили им наставу занимљивијом- рекла је директорка школе Соња Поповић
У оквиру пројекта “Премошћавање дигиталног јаза за најугроженију децу Србије” а у циљу подршке ђацима у учењу, у ОШ “Мића Станојловић” у Коцељеви већ годину дана постоје и функционишу Клубови учења. Најпре је на овај начин обављен део припремне наставе а од ове године у њима се реализују и остали облици наставног процеса.

Како истиче руководство ове образовне установе у матичној школи опремљен је и реновиран нови кабинет технике и технологије који је намењен за ове часове док ће у осталим осморазредним школама они бити обављани у кабинету за информатику.

У оквиру пројекта школа је добила и значајан број таблета који ће се користити у реализацији ових часова.

Наставницима је омогућено да користе кабинете и ресурсе пројекта у оквиру припремне наставе за ученике осмог разреда али и за реализацију свих осталих, како наставних, тако и ваннаставних активности у свим разредима, чак и као подршку ђацима у изради домаћих задатака.

-Наша школа је одлично опремљена дигиталним средствима. Верујемо да ће наставници искористити и овај вид подршке квалитету наставе и да ће максимално користити све ресурсе којима школа располаже како би додатно мотивисали ученике и учинили им наставу занимљивијом- рекла је директорка школе Соња Поповић.

Ђаци подржавају све видове иновације у настави и сматрају да је часове и њихов садржај потребно прилагодити данашњем времену, те да је досадашњи начин предавања градива превазиђен.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa