Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Свечаност и признања
ДАН ОПШТИНЕ ОСЕЧИНА

Свечаност и признања

У суботу 16. априла 2022. године свечано је обележен Дан општине Осечина. Овај датум је установљен Одлуком Скупштине општине од 26. децембра 2011. године у спомен на годишњицу боја на Чокешини у Првом српском устанку. На споменик Димитрију и Глигорију Недићу положени су венци и цвеће, чиме је започело обележавање Дана општине. У парохијском дому одржана је Свечана седница Скупштине општине, којој су присуствовали одборници,чланови већа, директори јавних предузећа и установа, председници и представници градова и општина из окружења, представници Војске Србије, Српске православне цркве, бројни гости из јавног и политичког живота и медији.

На самом почетку заседања одборнике и госте је поздравио председник Скупштине општине Светозар Гачић, који је и свим грађанима Осечине честитао празник.

Добродошлицу је пожелео и председник Општине Никола Томић, који је изнео шта је урађено током прошле године и које су активности планиране за ову 2022. годину.

Поводом Дана општине додељена су признања за 2021. годину заслужним појединцима и колективима за допринос развоју Осечине. Додељене су награде за стваралаштво, племенитост и храброст, хуманитарни рад и посебан допринос развоју и афирмацији Општине.

На самом крају свечаности изведен је пригодан културно уметнички програм.

Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, који је у име Управног округа положио венац на споменик браћи Недић.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa