Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Век позоришта у Прњавору
Дом културе ,,Прњавор”

Век позоришта у Прњавору

“Нека Дани позоришта буду једно место сусрета, на којем ћемо се сетити свих оних људи који су пре нас стварали и радили за ово позориште, али, наравно, и да буде једно место са којег ћемо ићи даље и трудити се да не изневеримо оно што су нам претходници оставили“, рекао је директор Дома културе ,,Прњавор” Марио Максимовић
Манифестација ,,Дани позоришта’’ одржана је од 6. до 10. априла у Дому културе ,,Прњавор’’ у Мачванском Прњавору којом је обележено стогодишње бављење позоришном делатношћу као и 40 година рада аматерског позоришта.

У оквиру ове манифестације која је трајала 5 дана, поред Свечане академије која била увод, прњаворску Велику салу посетила су 4 аматерска позоришта.

Позориште Центра за културу “Драган Кецман” из Кучева са представом “КАСКАДЕР”, позориште Центра за културу “Масука” из Велике Плане са представом “VIA DOLORIS”, Сцена Маска из Шапца са представом “МОЈ САПУТНИК СТРАХ” и позориште КУД-а “Бриле” из Беочина са представом “КРАЈ ВИКЕНДА”.

“Ова два значајна јубилеја су нам била главни мотив да започнемо ову манифестацију. Циљ нам је да се одржава сваке године и да буде такмичарског карактера. По завршетку манифестације, позитивне критике и рекације публике, нас на то додатно обавезују.”

“Нека Дани позоришта буду једно место сусрета, на којем ћемо се сетити свих оних људи који су пре нас стварали и радили за ово позориште, али, наравно, и да буде једно место са којег ћемо ићи даље и трудити се да не изневеримо оно што су нам претходници оставили.”, рекао је директор Дома културе ,,Прњавор” Марио Максимовић

Почетак рада позоришта везује се за 1922. годину, односно изградњу спомен-костурнице у Прњавору када је тадашњи учитељ формирао певачку, фолклорну групу и један скеч, и тако пригодан програм приказан у циљу скупљања прилога за изградњу спомен-костурнице, а касније, 1982. године из драмске секције настало је Аматерско позориште “Прњавор”, које и дан данас ради захваљујући љубитељима позоришне уметности.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa