Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Фото: МУО

Фото: МУО

Извештај са четврте седнице колегијума начелника МУО и начелника и шефова инспекцијских служби

Захвалност за пожртвован рад током пандемије

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у понедељак, 11.априла 2022.године одржао четврту седницу колегијума у овој години у присуству начелника инспекција и шефова инспекцијских служби
Извештај о раду за месец март су доставили сви учесници седнице колегијума. С обзиром да су се од почетка пандемије Корона вируса седнице колегијума одржавале у електронској форми, ово је била прилика да се начелник Мачванског управног округа захвали свим инспекцијама за предан и пожртвован рад у протеклом периоду, као и Граду Шапцу и Комуналној полицији. Захвалио се на електронским извештајима који су слати а с обзиром да је ситуација тако захтевала и самим инспекторима је био лакши и практичнији такав вид рада. Начелник се посебно захваљује и истиче рад републичког санитарног инспектора Владана Рашића јер је поднео велики терет, обавезе и задужења за време пандемије.

Републички шумарски и ловни инспектор Александра Ђурковић са седиштем Шапцу извршила је у марту месецу укупно 20 прегледа. Она истиче да се доста текућег посла нагомилало током пандемије, те да је било доста проблема око шума као што је нпр. нелегалне сече шума и друго.

Инспектор за заштиту животне средине Драган Ђурић износи да се ради по плану и по пријавама преко апликације за инспекторе.Извршено је 11 редовних и 9 ванредних надзор. У току месеца марта радило је 3 инспектора. За април су према плану добили нове надзоре.

Начелник Одељења републичке тржишне инспекције Миладинка Јовановић, наводи да се пријаве прослеђују преко апликације Е- инспектор, те презентира на колегијуму шта је све урађено током марта месеца: извршено укупно 67 надзора, од тога 62 редовна, 2 ванредних и 3 мешовит надзора. Донето је укупно 7 решења, 6 решења су из редовног надзора и 1 решења из ванредног надзора.

Координатор републичке пољоприврдне инспекције Горан Бошковић је доставио извештај и наводи да је извршен укупно 41 надзор, редовних 30 и ванредних 11. Инспектор Бошковић наводи да је за безбедност хране задужена колегиница Весна Веловић из Одељења за безбедност хране са седиштем у Малом Зворнику, и да нарочито треба обратити пажњу за спровођење Уредбе о обавезној производњи и промету хлеба од брашна Т-500,те наводи да је он у Одељењу за вино, ракију и алкохолна пића али да те производње још увек нема на велико.

Републички водни инспектор Драган Тадић износи да је у марту 2022 године извршио 21 инспекцијски надзор, од тога 17 редовних и 4 ванредна инспекцијска надзора, донето је 7 решења и поднета 2 захтева за покретање прекршајног поступка пред надлежним судовима у Шапцу и Лозници.

Шеф одсека ветеринарске инспекције Мачванског округа Јасмина Којичић Стефановић износи да је извршено укупно 514 надзора, од тога 10 редовних(теренских и канцеларијских), 412 ванредна теренска и канцеларијска), донето је велики број прекршајних пријава, као и решења из редовног и ванредног надзора.

Наводи, да смо подручје са великим ризиком од Афричке куге , да тренуто раде на елиминацији 14 свиња од бруцелозе и тд. У Богатићу постоји прихватилиште за псе.Такође постоји проблем са невладиним организацијама око удомљавања паса, те да су добијали непријатне претње од истих које су дале даље на процесуирање од стране тужилаштва и судова.Забрањено је удомљавање и продаја паса јер се са тим манипулише у смислу продаје паса у иностранству , од стране појединаца и невладиних организација.

Начелник Одељења инспектората Одељења за рад Милица Филиповић је доставила редован извештај са предузетим активностима за претходни период. Инспекцијске послове обављало је 8 инспектора.У месецу марту извршено је 262 инспекцијских надзора према надзираним субјектима, 24 редовних и 219 ванредних, 20 на основу представке правног или физичког лица, 24 најављена надзора, 238 ненајавњена, 235 са налогом, 27 без налога и 36 контролних. Изречено је 18 инспекцијских управних мера регистрованим привредним субјектима и 4 управне мере су изречене нерегистрованом субјекту. Наложене су 44 мере за отклањања неправилности. Наложено је 4 уписа у регистар. Инспектори су прилком контроле затекли укупно 14 непријављених радника ,,на црно“, и то код регистрованих привредних субјеката.

Републички туристички инспектор Живадин Бошковић је доставио редован месечни извештај према надзираним субјектима. Извршено је укупно 26 инспекцијских надзора према субјектима, сви ненајављени, од тога 14 редовних и 6 ванредних. Инспектор заједно са полицијом ишао у контроле, пуно је нерегистрованих објеката, рачуни се у многим објектима не издају, а што се тиче радног времена није се поштовала одлука о радном времену, поготову за време пандемије када је требала бити стриктно поштована. Комунална полиција није поштовала поступак рада о затварању локала који је прекорачио радно време у једном заједничком поступању.

Шеф одсека за санитарни надзор Владан Рашић доставио редован извештај и нaводи да је током епидемије вирусом COVID-19 извршен велики број инспекцијских надзора.Сада после две године се може наставити са текућим радом, с обзиром да је дошло до великог смањења броја оболелих. Захваљује се колегама за сарадњу.Било је проблема са Е-инспектор али се то решило. Почело је да се ради ткз,,систем самоконтрола,, фирми у оквиру редовних контрола. Инспектор се осврнуо на проблематику коришћења соларијума, затим ту су контроле установа социјалне заштите- домови за старе и домови за децу са посебним потребама, као и проблем са појавом промета ,,фарби за тканину,, пред Ускрс, која се у продавницама појављује код каса где су прехрамбени производи. Инспектор се захваљује свима који су му помогли за време пандемије око канцеларијских потреба, колегама, општини, округу. Републички фитосанитарни инспектор Мирослав Алексић је оправдао свој изостанак и доставио свој извештај електронским путем. У претходном периоду извршио укупно 61 инспекцијску контролу.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa