Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Непобедиви – генерација 2008. (фото: ВК Шабац)

Непобедиви – генерација 2008. (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Одлична куп сезона

Шабачки ватерполисти, будући асови овог спорта, остварили су врло запажене резултате током куп сезоне за млађе категорије, а тачка је стављена, попут шлага на торту, титулом екипе Шабац два у 2010. годишту, што је њихова друга државна, а прва национална златна медаља.

Према пропозицијама Ватерполо савеза Србије, у Купу ове сезоне су се такмичиле: 2004, 2005, 2006, 2008, 2010. годиште, већ дуго 2007. нема своје надметање, а ове ни 2009. није било такмичарско по одлуци Савеза. Подсећамо 2009. Ватерполо клуба „Шабац“ је претходне сезоне доминантно освојило дуплу круну, међутим упркос тим изменама, нова три одличја и три пехара стигла су у витрина ВК „Шабац“ и ВК „Сава“.

Нова генерација
Пролеће доноси почетак лигашких турнира. Следе регоналне квалификације, регионално финале, државно полуфинале и државно финале. Уз поменута три годишта, први пут такмичење очекује и генерацију 2011. од које се такође очекује медаља. Годиште 2008. брани титулу, 2010. и 2006. бронзу од претходног лета. Предводи их Миливој Бранковић.


Годиште 2008. је већ широм Србије познато као доминантно, а једина измена је име под којим су наступали. Сада су представљали Саву, јер већ неки од њих наступају за сениоре овог тима и није могуће бити члан млађих категорија једног и сениорског тима другог клуба. Превођени Немањом Личанином су још једном били апсолутно доминантни од регионалних квалификација до државног финала. На финалном надметању победили су: Н. Београд 12:3, Војводину 14:0 и Шабац 2 12:1.

Треба напоменути да се међу шест најбољих у Србији нашао и састав Шабац 2 (тренер Мирослав Петровић) сачињен од играча годину дана млађих у односу на остале ривале и успео је кроз три круга елиминације да се нађе међу најбољима.

Најмлађи шампиони – генерација 2010 (фото: ВК Шабац)


Претходног лета је мало среће недсотајало 2010. годишту за финале Првенства Србије, али у новом циклусу, првом куп такмичењу, нису дали ни прилику противницима да се надају успеху. Доминирали су у две елиминационе рунде, а онда на државном финалу надиграли: Раднички 13:2, Партизан 5:0 и Војводину 10:5 за прво злато. Предовдили су ове момке Мандић и Јовановић.

Одличну причу су заокружили момци рођени 2006. године који упркос чињеници да су једини који су ватерполо започели да тренирају ван базена у време док је ВК Шабац дочекивао ривале ван свог града, настављају низ одличја. Овај пут су бронзи са државног додали бронзу са Купа. У финалним дуелима, под именом Сава, победили су Валис и Сингидунум, претрпевши само пораз од моћне Бањице (играчи из школе ВК Партизан). Овај тим су предводили Мирослав Петровић и Миливоје Бранковић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa