Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Фото: ПСД Цер

Фото: ПСД Цер

ПСД “Цер”

Планинарске авантуре

Bикенд иза нас наши планинари ПСД Цер су провели на три различите локације. За сваког по нешто, па самим тим и планинари су могли да изаберу своју авантуру.

У петак 08.04 прва група планинара се упутила ка планини Жељин која се налази у централној Србији, између доњег Ибра и планина Копаоник, Гоч и Столови. Освојена су два врха, Рогавска чука 1785м надморсе висине и Плошка чука 1779 метара. Дужина стазе је била око 20км. Смештај је организован у Јошаничкој бањи где су планинари у слободне време могли и да уживају у благодетима ове бање.

Обишли су и видиковац, музеј Првог светског рата, родну кућу Милунке Савић, манастир Жичу.
Викенд који је искоришћен за планинарење, уживање и историјске знаменитости.

Друга група планинара у суботу 09.04. традиционално је посетила Нештин код Бачке Паланке и учествовала у акцији” Дан сремуша” коју организује удружење грађана Нештина. Овом акцијом промовисан је здрав начин живота и значај коришћења сремуша у исхрани. Дужина стазе је била око 12 км по обронцима Фрушке горе. Уз дружење, авантура за памћење за све учеснике овог догађаја.

Трећа група планинара се одлучила да свој слободан дан у недељу 10.04. поклони нашој планини Цер и обиђе стазе источног Цера. Водич Мића је ову авантуру као и увек учинио незаборавном без обзира на временске услове. На стази дужине 15 км планинари су могли да иду стазама којима се ретко хода. Потоци Цера и његови скривени водопади само су део онога што наша лепа планина може да вам пружи.

Планинарима ове акције завидимо па зато не чекајте ни ви!

За почетак открите лепоте планине Цер а онда се упустите у остале авантуре са нашим друштвом.
ПСД Цер

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa