Инфо

1. децембар 2011.1. дец 2011.
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ШАБАЦ

ШАБАЧКЕ БАЛЕРИНЕ ОСВОЈИЛЕ ПРАГ

На Међународном фестивалу „Прагуе опен“, који се одржао од 17. до 21. новембра, учествовало је 56 школа и студија из 12 земаља са 1.200 играча и 300 кореографија од класичног балета до хип-хопа. Балетска школа Шабац освојила је прву и другу награду за кореографије „Сестре“ и „Пилићи“ у категоријама јуниори и деца
Оно што је пре четири године почело као пионирски пројекат, када је у питању шабачки балет, на недавно одржаном међународном фестивалу „Прагуе опен“ у Чешкој крунисано је пехарима и медаљама. У категорији јуниора прву награду освојила је кореографија „Сестре“, а другу „Пилићи“ у категорији деце. Освојени пехари доказ су деци њиховог труда, рада и залагања, како је истакао и сам проф. Љубиша Николић, кореограф.
- Наш рад, који је био мукотрпан за ове четири године, овом приликом успео је да уроди плодом. Доказали смо да се радом ипак постижу неки резултати и да се може урадити нешто добро. Деца су се изузетно трудила. Имали смо интензивне додатне часове за такмичење тако да смо успели да освојимо награде. Само представљање на такмичењу, попут овога, и упознавање других играча који се баве овом врстом уметности, за нашу децу представља сазнање да нису сами у овом свету. Награде су апсолутно прави доказ да смо ми на правом путу и да радимо нешто што је добро, квалитетни и лепо. Деца су веома задовољна и усхићена.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa