Инфо

28. април 2022.28. апр 2022.
Листе чекања ће постати прошлост
У ТОКУ ПРИЈАВА ЗА ПРИЈЕМ ДЕЦЕ У ВРТИЋ

Листе чекања ће постати прошлост

Радови на изградњи и реконструкцији зграде ПУ “Полетарац” у Коцељеви увелико су у току. Када буду завршени коцељевачки вртић ће имати значајно проширене капацитете за пријем “полетараца” те ће и листе чекања постати прошлост.

Неколико десетина малишана већ годинама чека на пријем у вртић и дружење са својим вршњацима а од прошлог понедељка, када је отворен конкурс за упис деце у ову установу, преко портала Е-управа за прва два дана стигле су 24 пријаве потпуно нових заинтересованих корисника услуга. У коцељевачком обданишту подсећају родитеље да ће конкурс бити отворен до 8. маја као и да ће могућност аплицирања имати и они који немају дигиталне вештине.

-У овом периоду сви родитељи заинтересовани за упис деце за радну 2022./2023. годину моћи ће да поднесу захтев за упис електронским путем где попуњавају електронски образац пријаве, док прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно. Такође, за децу која су уписана у целодневни боравак не треба слати захтев за упис у припремни предшколски програм јер ће бити уписана по аутоматизму- наводе у установи и додају да ће додатну документација за упис у случају постојања неке специфичности у статусу детета, попут чињенице да родитељи нису држављани наше земље, за децу са потребом за додатном подршком, малишане самохраних родитеља или из породица које користе неки облик социјалне заштите, бити потребно доставити вртићу.

Део обданишта већ је изграђен и у њему бораве први “станари” а од јесени ће и преостали новоизграђени боравци бити испуњени дечјим осмесима.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa