Инфо

28. април 2022.28. апр 2022.
ПСД Цер

Планинарске стазе Цера

Ових дана планина Цер добија на свом значају. Уз велику љубав према планини и жељу да подстакне свест о значају боравка човека у природи наш члан и представник еколошког удружења Светомир Тошић напорно и са великим ентузијазмом ради на томе да у сарадњи са ПСД Цер оформи систем планинарских стаза које ће ускоро бити доступне јавности.

Планирано је штампање промотивног флајера помоћу којег ће се сви посетиоци планине Цер лакше кретати и уживати у њеним лепотама.

Мештани поцерских села се радују уређењу Цера и сваком пројекту који ће им помоћи у развоју сеоског туризма који они желе да остваре.

До сада је Светомир урадио доста планираног али исто тако се нада да уз помоћ туристичке организације града и вољних планинара ПСД Цер ова прича може да оствари велике циљеве у промовисању туризма на планини Цер и њених стаза.

До сада је повезан врх Радовашнице и Беле Реке. Постављене су три раскрснице, нови путокази и замењени стари. Од Румске је постављено шест стаза од којих су две обележене. Водице-Главичурак и Румска-Крст.

Преговара се и о продужетку аутобуских линија викендом ка Румској и до планинарског дома.

У плану је и кружни пут Дом-Тројан-Водице-Главичурак-Дом. Дужина ове стазе је око 9 км.
Такође постављање путоказа на стазама из Десића и Милошевца би мештанима ових села помогло да у будућности њихови посетиоци лакше дођу до својих одредишта и видиковаца планине Цер.

Одржавање радионица правилног кретања по планини, орјентација у простору у случају посечених маркација и уклоњених раскрсница и још много тога само су неке од идеја заједничке сарадње Светомира Тошића и нашег друштва.

Ми се у будућности надамо развоју туризма на планини Цер и напорно радимо на томе да она добије свој значај међу бисерима планине Србије.
ПСД Цер

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa