Инфо

28. април 2022.28. апр 2022.
М. Јевтић  (фото: РК Металопластика)

М. Јевтић (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Најтежи императив

Пораз у Панчеву отежао борбу за друго место. Војводина и Партизан кључни дуели. Поновити наступ као у Купу
Није се испунила жеља да се и у шестом мечу Динама и Металопластике победник не мења. Панчевци су били они са више концентрације у финишу остваривши победу која их враћа у борбу за друго место, истовремено отежава ситуацију Металопластици.

Шапчани су морали добро искористи десетодневни период без утакмице, јер им следи изузетно важан и тежак меч против Војводине у Шапцу. Металопластика је у Купу показала да може против новог/старог шампиона, неопходно је поновити такав дуел да се оствари изузетно битна победа. Евентуални неуспе даје прилику Партизану и Радничком да се одлепе на четири, бода разлике. „Плави“ могу против Војводине, али ће то бити најтежи императив, јер ће у Шапцу гостовати изузетно мотивисан тим.

Динамо (П) – Металопластика 28:27 (14:12)
Хала „Стрелиште“. Гледалаца: 300. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Динамо 2(1); МП 3(2). Искључења: Динамо 6; МП 4 минута.
ДИНАМО (П): Стаменковић, Бекић, Чабрило, Бошковић, Остојић 4, Перић, Перовић 3(1), Тонић, Дистол, Павловић 5, Урта, Голубовић 7, Костадиновић 4, Радовић 4, Милошевић 1, Биркенхеуер (14 одбрана).
МП: Павковић, Додић 2, Јевтић 2, Н. Миловановић, Ћосић, Срдановић 1, Мирковић, Миловановић, Аиди 10, Иванић, Арсић 1 (8 одбрана), Терзић 1, Брајовић 8 (1), Миленковић, Мештер 2, Дакић.


Војводина је већ шампион, само теоретски може да им буде угрожена титула, но сигурно би најбоља освета за пораз у финалу Купа била оверавање титуле баш код „џелата“, те ће несумњиво Новосађани доћи жељни бодова и у тежњи да титулу освоје са максималним учинком. Ни традиција није наклоњена Металопластици. Последња првенствена победа у Шапцу против Војводине остварена је 26. марта 2016. године. Свакој серији једном дође крај.

Раднички и Партизан су фаворит у својим мечевима, те је победа изуезтно битна, како против Војводине, тако и она у Београду против Партизана у првом комплетно мајском викенду. Млада екипа Миодрага Кажића је пред великим искушењем, али како истичу циљ су увек победе, име ривала на другој страни није важно.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa