Инфо

28. април 2022.28. апр 2022.
Дуели за миран крај сезоне Мачве (фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац фб страна)

Дуели за миран крај сезоне Мачве (фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац фб страна)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

За углед и опстанак

Златибор јуче у Шапцу. Пораз у Новом Саду штети угледу више него табели. Резултат против Златибора одређује финиш сезоне. Рад “муштерија” ове сезоне
Мачва се поиграва са својим угледом губећи од последњњпласираног тима на табели, а могла би да се поигра са статусом прволигаша уколико јуче није победила Златибор у Шапцу. Сигурно је квалитетнија, имала је подршку домаћих навијача, но нико не сме било шта да гарантује после Новог Сада.

Пред јуче одиграно коло, Мачва је упркос свему била на врху плеј аута са шест бодова више у односу на први тим испод црте. Ако је славила против Златибора, практично је осигурала Прву лигу и наредне сезоне.
Викенд на Бањици

Рад је наредни противник. Дугогодишњи суперлигаш је требао много времена да се опорави од елиминације из Супер лиге. Траљаво су почели, били одлични средином сезоне, поново слаби крајем. Нови успон је пред њима и близу су опстанка. Мачва их је победила чак и када је била у катастрофалној форми, они су били та једна победа у 12 мечева. На старту сезоне, у септембру, Мачва је “згромила” Рад 4:0. Тим са Бањице лежи Шапчанима или бар јесте до сада. Милановић, садашњи тренер Мачве је некадашњи стратег “грађевинара”. После меча у Београду у Шабац стиже Будућност, потом ће Мачва играти против Бачке у Паланци, док сезону завршава дуелом где јој је у Поцерској ривал Графичар.

За сада нико није безбедан у Првој лиги, јако тешка ситуација је за Тимок. Кабел је одавно прежаљен и без математичких шанси.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa