Инфо

5. мај 2022.5. мај 2022.
ДОНАЦИЈА МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА

Дом здравља добио нови санитет

Протеклих дана коцељевачки Дом здравља добио је нови санитет.Ова донација Министарства здравља у великој мери ће побољшати возни парк јер је претходни санитет у ову здравствену установу стигао пре неколико година. Према речима надлежних Дом здравља располаже са прилично старим возним парком и на располагању је до сада имао четири санитета која нису у тако добром стању.

Председник општине Душан Илинчић најавио је да ће коцељевачка здравствена установа ускоро добити и комби возило намењено за превоз дијализаната. Ових пацијената је, нажалост, све више у тамнавском крају. Раније их је било до троје, а сада је неколико пута више оних који у одређеним интервалима, односно два пута недељно морају да се превезу до болнице у Шапцу.

-Пацијенти су из целе општине. Од Дружетића, преко Свилеуве и Коцељеве до Доњег Црниљева. Како је корона трајала две године и била примарна у здравству, сада нам испливавају проблеми са којима се нисмо бавили у том периоду и који су, чини ми се, били занемаривани попут ових људи којима је дијализа тренутно једина нада. Ово је само један сегмент на који смо тренутно фокусирани и који морамо да обезбедимо- изјавио је председник општине.

Он је додао да је вредност новопристиглог санитета марке Фиат око 7-8 милиона динара и указао на чињеницу да Дом здравља у Коцељеви нема службу Хитне помоћи те да грађани неретко то немају на уму.

-Често се дешава да мештани зову да санитет дође на неку локацију што не би требало да буде у пракси примењивано, јер је реч о Дому здравља. Дакле, санитет је првенствено намењен пацијентима који доспеју до здравствене установе и за које се утврди да су у неком ургентном стању, да се уз пратњу лекарског тима превезу до најближе болнице- објаснио је Илинчић.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa