Инфо

5. мај 2022.5. мај 2022.
Прво усвојена екстерна ревизија прошлогодишњег завршног рачуна
ОДРЖАНА 17 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Прво усвојена екстерна ревизија прошлогодишњег завршног рачуна

Међу 19 тачака дневног реда колико је разматрано и прихваћено на прошлонедељној, редовној седници Скупштине општине Богатић, прва је била одлука о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна општине Богатић за прошлу годину.

Потом су усвојене одлуке о првој измени и допуни одлуке о једнократној помоћи породици за новорођенчад, као и одлука о измени назива улица у насељеном месту Баново Поље у општини Богатић.
Без икакве полемике одборника прошле су одлуке о покретању поступака прибављања непокретности у јавну својину непосредном погодбом у катасрарској општини Богатић и Очаге.

Шире образложење наредне три одлуке везане за родну равноправност у овој локалној самоуправи даја је Душанка Ковачевић из одељења Друштвених делатности, а своје виђење ове појаве и тенденције коментарисали су одборници Александар Илијашевић и Ненад Бесеровац.

Највише дискусије изазвао је предлог одлуке о давању сагласности на нацрт јавног уговора за јавно-приватно партнерство са елементима концесије за поверавање обављања комуналне делатности јавног линијског превоза путника на територији општине Богатић. После доста супротстављених мишљења одборника и овај уговор је усвојен већином од 19 гласова за и седам против, од 26 присутних одборника.
Од изузетног значаја за ову локалну самоуправу је и давање сагласности одборника на нацрт уговора о регулисању међусобних односа између предузећа за производњу, промет и услуге „Монарх“ доо Београд и општине Богатић.

Усвојени су и извештаји о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП Богатић, извештај о раду Народне библиотеке „Јанко Веселиновић“ Богатић, као и финансијски план ове установе културе у прошлој години. По овим питањима није запостављен ни извештај КОЦ ( Културно-образовни центар) Богатић.

Одборници су донели и више решења о разрешењима и именовањима чланова управних и школских одбора.
Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa