Инфо

5. мај 2022.5. мај 2022.
Оствариле што је мало ко очекивао: ЖРК Медицинар (фото: фб страна Медицинара)

Оствариле што је мало ко очекивао: ЖРК Медицинар (фото: фб страна Медицинара)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Плеј оф Шапчанке

Победа у Пазови увела у плеј оф. Искоришћен пораз Наисе. Серија против Бекамента. Одлична полусезона
Већ на почетку меча против Наисе у Шапцу чинило се да мисија Медицинара звана плеј оф није остварива. Ана Радовић је већ била повређена, а одмах при почетку се озледила и Ана Томковић, те је млад тим морао да преокрене против директног ривала, без најбољег играча и асистента и најбољег стрелца, а потом да победи три дана касније у Пазови, а да Ниш изгуби. Три претешка услова и сва три су испуњена за велики успех.

У Пазови је у финишу првог дела и средином другог ослабљен Медицинар, попут најискуснијих екипа стекао је предност, одбио атаке домаћих на ту предност, а потом остварио још убедљивију и кључну за велику победу.

Младост (НП) - Медицинар 33:36 (15:18)
ОШ Свети Сава. Гледалаца: 150. Судије: Иван и Бојан Колавчић (оба Београд). Седмерци: Младост 7(7); Медицинар 3(2). Искључења: Младост 12; Медицинар 12 минута.
МЛАДОСТ (НП): Максић, Мацура, Поткоњак, Драгосављевић, Булатовић 6, Милосављевић 1, Лукић, Шашић 3, Гајић, Којичић 11 (6), Кнежевић 4, Косановић, М. Којичић 4.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Петрић, Ђукановић, Обреновић 4, Којић 5, Цвејић, Кажић, Петрић, Цветиновић, Васић 5 (1), Крстић 8 (1), Ракић 9, Ивковић 5, Глишић.


- Велики успех који су ове девојке апсолутно заслужиле. Желели смо, веровали, но нисмо их оптерећивали обавезом пласмана. Оне су осећале да могу и поносан сам на њихову борбеност, самопоуздање и они што су показали против најбољих екипа. Бекамент је фаворит и ми смо растерећени у серији, међутим нисмо ту да би били лак плен, већ ћемо учинити све да направимо проблеме лидеру и фавориту за титулу. Аранђеловац би био велики фаворит и да смо комплетни, а посебно је то сада када је извесно да наступамо без Ане Радовић и Ане Томковић - рекао је тренер Медицинара Ненад Тешић.
Први меч је заказан за суботу, 7. мај, домаћин је Аранђеловац, други дуел је у Шапцу, евентуална мајсторица у Аранђеловцу.

У другом полуфиналу састају се Јагодина и Железничар Инђија. Победници серија ће у финале, поражени у серију за треће место.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa