Инфо

5. мај 2022.5. мај 2022.
Тешка борба за вицешампиона (фото: РК Металопластика)

Тешка борба за вицешампиона (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Победе без алтернативе

Војводина однела бодове. Шапчанима само победе прихватљиве у последња четири кола. Партизан директан ривал
Војводина је била овај пут прејака за Шапчане, али и посебно мотивисаа после пораза у финалу Купа. Однели су бодове из сале Гимназије, раније освојену титулу су оверили, а младе Шапчане ставили пред јасан задатак. До краја су остале четири утакмице и потребне су све четири победе за друго место.
Први противник који долази је Партизан. Актуелни вицешампион има четири бода више, али и дуг према “плавима” које је претходне сезоне спустио позицију ниже. Београђани су имали значајно лакшу прву групу Супер лиге, а у доигравању су предност над Металопластиком стекли победивши у Шапцу. Тај меч је био вероватно најслабије издање “плавих” у плеј офу и после овог пораза Металопластика је заиграла значајно боље.

Сада ће бити потребна она силна Металопластика из марта која уме да почне добро, да се врати, тргне, преокрене ситуацију у своју корист.

Металопластика - Војводина 30:37 (17:19)
Сала Гимназије. Гледалаца: 400. Судије: Боричић и Марковић (оба Београд). Седмерци: МП 1(0); Војводина 4(3). Искључења: МП 2; Војводина 6 минута.
МП: Павковић (2 одбране), Додић 3, Карић, Јевтић 3, Н. Миловановић 1, Ћосић, Средановић 2, Мирковић 2, Ф. Миловановић 4, Иванић 2, Арсић (8 одбрана), Терзић, Брајовић 7, Миленковић, Мештер 5, Дакић 1.
ВОЈВОДИНА: Шијан, Куртеш 1, Ковачевић, Прибак 2, Оцвирк 5, Веркић, Жмавц 1, Миленковић 8, Рађеновић 3, Ратковић 4, Томић 1, Николић 7, Роган 4, Буњевчевић, Шотић 1, Бедоух.


-Наше амбиције се не мењају. У сваком мечу је циљ победа и само са тим приступом је могуће остварити успех. И да смо победили Војводину, опет би једини циљ у Београду био два бода. Партизан је изузетан тим, прављен да се бори за титулу и њима ће све испод другог места бити неуспех, али имамо и ми своје адуте – истичу у табору Шапчана.

Партизан, уз меч против Металопластике, очекује и дуел са Крагујевачанима у Шумадији, као и гостовање у Панчеву. Раднички гостује у Новом Саду кроз неколико дана, дочекује Партизан и Металопластику у последњем колу.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa