Инфо

5. мај 2022.5. мај 2022.
Полуфинале већ успех за ВК Шабац

Полуфинале већ успех за ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Спектакл сигуран

Други меч полуфинала. Борба против једног од најквалитетнијих тимова Европе. Спектакл на Градском базену
У првој утакмици полуфинала плеј офа за ватерполисте, Нови Београд је синоћ угостио Шабац. Текст пред вама настаје 30 сати пре него што је дуел почео. Ипак, без обзира на исход, свакако ће у суботу, 7. маја, на Градску базену у Шапцу бити спектакл.

Други пут ове сезоне на Градском базену ће гостовати лидер на табели, шампион Регионалне лиге и један од фаворита за европску титулу. Нови Београд је убедљиво победио у марту, још убедљивије у новембру у Регионалној лиги и очекивано је да два пута то учини и у овој серији.

-Ми немамо шта да изгубимо, важно је да нас не уплаши то што смо аутсајдери, већ мотивише да покажемо како заслужујемо полуфинале. Борићемо се и уколико дамо све што можемо, нема разлога да будемо незадовољни без обзира на резултат – рекао је тренер Немања Личанин пре првог дуела.
Нови Београд је мислима већ на финалном турниру Лиге шампиона чији је домаћин. У Шапцу ће посетиоци моћи да виде репрезентативце неколико држава, али и навијати за хероје са капицом клуба који носи име нашег града: Филиповића, Марковића, Репановића, Коптсева, Тубића, Тонковића, Стојановића, Ћетковића, Шулца...

- Респектујемо Шабац, квалитет су показали елиминисавши Црвену Звезду, међутим ово је за нас врхунац сезоне, форму смо темпирали за мај и јун. Наш циљ је да Шапчане елиминишемо у два меча и наравно да касније освојимо титулу, она је једини циљ на домаћем нивоу, без обзира на евентуалног противника у финалу – рекао је тренер Новог Београда Игор Милановић пре синоћне утакмице.

Победник серије је екипа која прва забележи две победе. Евентуални трећи меч је у Београду, 14. маја. У другом полуфиналу играју Партизан и бранилац титуле Раднички из Крагујевца. Београђани имају предност домаћег терена.

Подсећамо, Нови Београд се пре две сезоне пласирао у Супер лигу. Против Шапца су до сада играли две утакмице на Градском базену, обе решили у своју корист, као и две утакмице на Новом Београду (Куп 2020 и Регионална лига 2021), док је Шабац победио крајем априла претходне године у мечу претпоследњег кола Супер лиге.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa