Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Борба за мајсторицу – ЖРК Медицинар (фото: Фото центар)

Борба за мајсторицу – ЖРК Медицинар (фото: Фото центар)

РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ (Ж)

Нада у чудо

Бекамент синоћ гостовао у Шапцу. Велики фаворти Аранђеловац. Бројне повреде праве пробелем Медицинару. Сезона свакако траје без обзира на исход. Знатно интензивнија у односу на претходну
Медицинар је и пре почетка полуфиналне серије већ био отписан. Није у томе скривен песимизам, већ реалан однос снага у тренутку пред дуеле. Шапчанке у пуном саставу су показале да могу против Бекамента. Намучиле су их, водиле у једном делу меча у хали „Зорка“,, а на крају се гост радовао минималној победи. Ипак, онда је ситуација била другачија. Бекамент се припремао за полуфинале Европског купа, састав је био најјачи, али фокус прерасподељен, док су Шапчанке наступале у комплетнијем саставу него у суботу.

Бекамент – Медицинар 31:22 (13:8)
СРЦ “Шумадија”. Гледалаца: 500. Судије: Милош и Ђорђе Јевтић (оба Лазаревац). Седмерци: Бекамент 4(4); Медицинар 8(3). Искључења: Бекамент 8; Медицинар 6 минута.
БЕКАМЕНТ ББ: Атанасковић, Радојичић 3, Прековић 1, Степановић, Станојловић 2, Анић 2, Петровић 4, Маленовић, Симић (13 одбрана), Анкић 3, Рајовић 1, Агатуновић, Коцић, Нићифоровић (4 одбране), Манчић 6(2), Гаровић 9(2).
МЕДИЦИНАР: Јарић, Х. Петрић, Ђукановић, Обреновић 5, Којић 3, Цвејић (6 одбрана), Кажић 1(1), Е. Петрић 1, Цветиновић, Васић 7(2), Крстић 1, Ракић 3, Ивковић 1, Глишић (3 одбране).


Пред полуфиналну серију Бекамент је имао потпуни фокус на Лигу, једини циљ да је освоји и комплетан састав, док је Медицинар иза себе имао подвиг пласмама у плеј оф и наступ без најбољег играча, асисстента и најбољег стрелца, наступ без Ане Радовић и Ане Томковић, уз раније повређену Тамару Мандић. Уз једноцифрен број рукометашица у ротацији није могао до чуда у Аранђеловцу, иако је коначан резултат последица не само поменуте разлике, већ и чак пет неискоришћених седмераца од укупно осам изведених и сјајне вечери голмана домаћих које су у збиру имале 17 одбрана. Синоћ је следио други меч, овај пут у Шапцу. Наравно, исход не знамо у овом тренутку, међутим све осим победе Бекамента је равно чуду, посебно када се узме у обзир да су шасне за наступ једне од Ана биле непостојеће, односно минималне.

Уколико су Шапчанке начиниле чудо, пред њима је трећи, одлучујући меч за пласман у финале плеј офа, а и уколико нису, сезона је још у току и њих очекују два дуела за треће место против пораженог из друге полуфиналне серије Јагодине и Железничара. Пре синоћних утакмица екипа из Инђије је водила 1:0.
Интересантно је напоменути да је ова сезона била знатно интензивнија у односу на претходну. У претходној Медицинар је одиграо 23 утакмице у Супер лиги и Купу, а у овој 31 ће имати на крају или 32, 33. Лига броји исти број клубова, но Шапчанке су у Купу кренуле од преткола стигавши до финала, док доигравање доноси најмање четири додатна меча.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa