Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Борба за Лигу шампиона – ВК Шабац (фото: ВК Шабац)

Борба за Лигу шампиона – ВК Шабац (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА ПЛЕЈ ОФ

Борба за треће место

Јак отпор Новом Београду. Пресудило искуство и индивидуални квалитет. Ривал у борби за треће место и Лигу шампиона Партизан
Без дилеме најнеизвеснија и најизједначенија утакмица Шапца и Новог Београда у овој сезони, али су ипак пресудили индивидуални квалитет и искуство гостију који су умели да „измишљеним“ головима задрже одстојање и меч приведу крају. Када се погледају прва и друга утакмица у збору, од осам четвртина, резултатски је Нови Београд био доминантан у две, док је у шест однос снага био изједначен.
Реално посматрано, није ни било очекивано да Шабац учини нешто више до да намучи тим који је стваран за највише домете на свим пољима и који је форму темпирао баш за мај и јун када га очекују одлучујући мечеви у Србији и Европи.

Шабац – Н. Београд 9:11 (3:4, 2:3, 1:3, 3:1)
Градски базен. Гледалаца: 700. Судије: Киш (НС) и Мишевић (НС, Играч више Шабац 8 (2), Нови Београд 11 (2), Петерци Шабац 2 (2), Нови Београд 2 (2)
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић, Репановић, Коптсев, Васовић, Митровић, Станић 1, Шулц 3, Стојановић 4, Томовић, Вукадиновић, Ћетковић 1.
НОВИ БЕОГРАД: Пијетловић Г, Рашовић С. 3, Мандић 1, Томић, Вучинић 1, Пијетловић Д. 3, Гогов, Јакшић 2, Мартиновић 1, Драшовић, Рашовић В, Фернандез, Шушиашвили.


Шапчани су елиминацијом Црвене Звезде обезбедили пласман у Европу наредне сезоне, а серија за треће место ће дати одговор да ли ће у квалификације за Лигу шампиона или Европски куп. Одговор стиже кроз мечеве против Партизана. Највећи српски ватерполо клуб је ове сезоне поново створио моћан тим, који је нескривено желео финале, надајући се и тамо изненађењу, међутим изгубили су 2:0 од Радничког у полуфиналу. У Крагујевцу су надиграни, но горчина је у првом дуелу претходне среде када многи у табору црно-белих сматрају да су оштећени у неизвесном финишу. Имали су предност домаћег терена и са том победом би били у ситуацији да на Бањици одлучују, но....

Попут полуфинала и финала, серија за треће место је предвиђена такође на два добијена меча. Партизан има предност домаћег терена, домаћин је прве (18.05) и евентуално треће утакмице, док ће ривали одмерити снаге у Шапцу 21. маја. Победник серије обезбеђује квалификације за ЛШ, поражени за ЕК, где је већ Црвена Звезда. Нови Београд и Раднички су директни учесници групне фазе.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa