Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Борба до последњег кола – ФК Мачва

Борба до последњег кола – ФК Мачва

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Неизвесност до краја

Бод против Будућности Мачву одвео позицију ниже, али ситуација једнако тешка. Пораз у Паланци би могао да потпуно анулира предност Шапчана у борби за спас. Победом Мачва осигурава опстанак
После гостовања Будућности претходног викенда Мачва није ни ближа, ни даља од елиминације/опстанка у Првој лиги Србије. Још једном су пропустили прилику Шапчани да обезбеде миран крај сезоне, изабрали борбу до краја за спас, а опет могли су и да остану без бодова и последња два кола дочекају у зони испадања. Морало је боље, могло је горе, расплет тек следи.

Све ће бити много јасније предстојећег викенда. Мачва гостује у Бачкој Паланци. Победа доноси опстанак, бод оставља бриге, пораз још веће. Други резултати су такође битни. Бачка је на прагу трећег ранга и само, искључиво победа чува наду у спас, ништа друго.

Мачва – Будућност (Д) 1:1 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Главни судија: Милан Илић (Ћуприја); помоћници: Марјановић (Деспотовац) и Благојевић (Параћин). Стрелци: Тојчић у 72. за Мачву; Коџић у 52. за Будућност. Жути картони: Адамовић и Марјановић (Мачва); Ђурковић и Петровић (Будућност).
МАЧВА: Самуровић, Николић (Поповић), Пешић, Јевтић, Марјановић, Белић (Мићановић), Тојчић, Адамовић, Ристовић (Кукуличић), Арнаутовић (Сладојевић), Арамбашић (Стевановић).
БУДУЋНОСТ (Д): Мирковић, Лаиновић, Здравковић, Петровић (Мрђа), Арсић, Дивац (Трипковић), Веселиновић, Коџић (Лучић), Јањић, Ђурковић (Милијашевић), Маринковић.


- Увек су незгодан ривал, посебно су сада када морају да победе. То ће бити њима и мотив и терет, а ми морамо да искористимо њихове слабости концентришући се на нашу игру. Превише прилика смо пропустили за миран крај сезоне, ову морамо искористити. Сигуран сам да смо квалитетнији и од наше игре зависи хоћемо ли се радовати на крају - истакао је Лука Николић, првотимац Мачве.

Мачва у Бачкој Паланци наступа у комплетном саставу, али на клупи неће бити тренера Милановића, због црвеног картона против Добановаца. Екипу ће са клупе предводити помоћник Жељко Калајџић.

У Паланци Мачва игра и за спортску освету. У сезони 2014/15, баш у Првој лиги Србије, Бачка је у Шапцу одолела на самом крају сезоне, било је 0:0 и тај пораз је Мачву избацио у Српску лигу. Уколико Мачва не изгуби у Паланци, директно ће послати Бачване у српсколигашки ранг.

Будућност је велики фаворит против Кабела у Новом Саду и то је додатна пресија на Мачву која поразом омогућава Будућности да је сустигне на табели. Ипак и у том случају Мачва остаје изнад због бољег међусобног односа. Рад и Графичар имају прилику да победама обезбеде спас, али Графичар то може против Златибора који је у низу од три победе.

Последње коло доноси окршај већ српсколигаша Кабела и Тимока и три дербија где Мачва дочекује Графичар, Златибор Бачку, а Будућност Рад.

Наредне сезоне ће у Првј лиги извесно играти нови чланови: Вршац, Трајал Крушевац и Раднички Нови Београд, Металац (ГМ) и највероватније Пролетер (НС).
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa