Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Осам награда за ученике
Успех Шабачке гимназије на Државном из математике

Осам награда за ученике

„Честитамо ученицима и њиховим професорима Виолети Костадиновић, Зорици Бегуш и Горану Ђурићу. Изузетно се захваљујемо Срђану Стефановићу, нашем бившем ученику, успешном такмичару, сада асистенту на Математичком факултету у Београду и председнику Друштва математичара Шапца на великој подршци и помоћи“, истичу из Шабачке гимназије
На недавно одржаном Државном такмичењу из математике ученици Шабачке гимназије освојили осам награда. Гимназија је била домаћин сусрета најбољих младих математичара из Србије. Гиманзијалци су освојили четири прве награде што представља до сада највећи успех гимназијалаца на такмичењу државног нивоа.

Награде су освојили:
Милош Савић , први разред, I награда
Јован Каличанин, други разред, I награда
Катарина Гавриловић, други разред, I награда
Ива Мијаиловић, четврти разред, I награда
Урош Митровић, први разред, II награда
Милош Раковић, други разред, III награда
Марија Савић, четврти разред, III награда
Вељко Божић, четврти разред, III награда

Додељене су и награде Шабачке гимназије, породице Јанковић и породице Радивојевић за показано изузетно математичко знање и најкреативније решење задатка Иви Мијаиловић, ученици 4. разреда Шабачке гимназије и Емилу Мишићу, ученику Грађевинско техничке школе ,,Неимар” из Ниша.

Гиманзијалци су освојили четири прве награде што представља до сада највећи успех гимназијалаца на такмичењу државног нивоа

-Ове награде су додељене у част и успомену на професоре математике Шабачке гимназије, Лидију Јанковић и Славољуба Радивојевића, који су за живота и радног века оставили посебан траг у историји наше школе. Честитамо ученицима и њиховим професорима : Виолети Костадиновић, Зорици Бегуш и Горану Ђурићу. Изузетно се захваљујемо Срђану Стефановићу, нашем бившем ученику, успешном такмичару, сада асистенту на Математичком факултету у Београду и председнику Друштва математичара Шапца на великој подршци и помоћи – истичу из Шабачке гимназије.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa