Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Повећати опрезност и поштовати  саобраћајне прописе
АПЕЛ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Повећати опрезност и поштовати саобраћајне прописе

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да повећају опрезност и да поштују саобраћајне прописе, на родитеље да превозе своју децу на прописан начин, а на возаче мотоцикала да поштују прописе у вези ограничења брзине и коришћења заштитне опреме.
Претходног дана, у Србији се догодило неколико тешких саобраћајних незгода, у којима су погинуле четири особе, међу којима једно трогодишње дете, док је више особа задобило тешке телесне повреде, од којих су две животно угрожене.
У највећем броју наведених незгода су учествовали мотоциклисти, при чему је у свим случајевима као утицајни фактор за догађање саобраћајних незгода била пребрза вожња.
У саобраћајној незгоди која се догодила у недељу око 12 часова у селу Церовац код Шапца, мотоцикл је великом брзином ударио у путничко возило, при чему су смртно страдали возач мотоцикла, и путници на задњем седишту аутомобила међу којима је и дете старо три године.
У незгоди која се догодила истог дана око 15.25 часова на обилазници око града Пожаревца, приликом претицања дошло је до директног судара путничког и теретног возила, при чему је смртно страдао двадесетчетворогодишњи возач.
И поред тога што се повећао број откривених саобраћајних прекршаја - управљања возилом под дејством алкохола за 40 одсто, управљања возилом под дејством психоактивних супстанци за 60 одсто, прекорачење дозвољене брзине кретања за 100 одсто, стање безбедности у саобраћају није на задовољавајућем нивоу.
Министарство унутрашњих послова ће у наредном периоду континуирано спроводити мере појачане контроле саобраћаја које ће првенствено бити усмерене на контролу брзине, вожње у алкохолисаном стању, коришћења сигурносног појаса и превожења деце на прописан начин, као и контролу возача мотоцикала.
Муп.рс

Најновији број

24. новембар 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa