Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Додатни радови померили рокове
РЕПУБЛИЧКИ ПОСЛАНИК И ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ПАРКА У КОЦЕЉЕВИ

Додатни радови померили рокове

Народни посланик Верољуб Матић и председник општине Душан Илинчић обишли су радови на изградњи и уређењу парка. У току је реализација прве фазе пројекта а планирана динамика радова није испоштована због, како кажу, оправданих разлога.

-Прва фаза је већ требала да буде завршена али не ради се на уштрб квалитета. Осим тога, имамо и разне измене и допуне и то решавамо у ходу. Расвета је продужила време предвиђено за извођење радова јер је накнадно уврштена у пројекат. Желимо да исправимо све уочене недостатке на терену и да све оно што је негде пропуштено првобитним планом уврстимо у пројекат у току самог извођења радова и уређења парка. Таква је ситуација и са тротоаром у улици поред парка, поменутом расветом и другим, ситнијим детаљима који су важни да би на крају добили једну лепу слику, квалитетну целину са свим неопходним сегментима- изјавио је Илинчић и додао да се ради не само на локацији парка већ и мимо њега, у непосредној околини, како би људи који живе у овом делу Коцељеве били задовољни, а затим и сви они који ће бити корисници простора.

Пробијање рокова и додатни радови, како кажу инвеститори, за сада нису неповољно утицали на финансијску конструкцију. За реализацију овог дела пројекта издвојено је 38 милиона динара од чега је учешће државе 30 одсто док је остатак обезбеђен из локалне касе.

Пројекат реконструкције парка садржи три фазе. Преостале две ће се радити у наредном периоду и на њих се, према тврдњама надлежних, неће предуго чекати. Друга фаза предвиђа уређење простора иза зграде Дома културе са спортским теренима, док последња подразумева партерно уређење оближњег блока стамбених зграда.

Према речима председника општине приоритет је прва фаза која је најкомпликованија, најкомплекснија и захтевна.

-Осим своје примарне функције, парк ће бити у служби Фестивала зимнице, јер организатори не желе да мењају досадашњу локацију па је важно да овај простор буде усклађен са потребама манифестације. Мобилијар који ће се поставити у парку биће мобилан како би локација била подређена ономе што захтева Фестивал зимнице у данима његовог одржавања- објаснио је Душан Илинчић.
В. Б

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa