Инфо

12. мај 2022.12. мај 2022.
Равномерно распоређене медаље
АТЛЕТСКА ТАКМИЧЕЊА У МАЧВАНСКОМ БЕЛОТИЋУ

Равномерно распоређене медаље

После дужег времена (две године) највише због спровођења мера здравствене заштите против корона вируса у Мачванском Белотићу на игралишту Фудбалског клуба „Напредак“, одржан је седми по реду „Васкршњи“ атлетски митинг.

Учествовали су млади атлетичари из Шапца, Београда, Сремске Митровице, Крупња, Бијељине, Богатића и гости са Косова и Метохије.

Овај већ традиционални атлетски скуп младих, где је у двадесетак трка, на дистанцама од 50 до 600 метара наступило преко 200 атлетичара, испунио је основни циљ, а то је промоција спорта, здравог живота и дружења.

Званично га је отворио параолимпијац Иван Цветковић, првак Европе у трчању на 400 метара.
Наступала су деца узраста од три до 15 година из више атлетских клубова: „Јуниор“ Крупањ, „Академац“ Бијељина, „Срем“ Сремска Митровица, ПСУ „Света Србија“ Београд, „Стража“ Гњилане, АШК „Темпо“ Шабац, „Спринт“ Бадовинци и клуб домаћина Спортско удружење „Атлетика“ Мачвански Белотић.
Најуспешнијим најмлађим атлетичарима (предшколски узраст) и основцима у мушкој и женској конкуренцији уручене су дипломе и медаље.

Спортским такмичењима на трави игралишта предходила је Света литургија која је служена у сеоском храму Светог Стефана Дечанског.

Успешан организатор било је Спортско удружење „Атлетика Богатић“, коме су помогли Одбор за веронауку Епархије шабачке, општина Богатић, Црвени крст, ЈКП Богатић, Општинско Удружење предузетника, Фудбалски клуб „Напредак“ Мачвански Белотић, КУД „Милић од Мачве“ Мачвански Белотић и штампарија „Партизан“ Богатић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa