Инфо

1. децембар 2011.1. дец 2011.
ЗА „ГЛАС ПОДРИЊА“: ПРВОСЛАВ ЧУБРАК, ТРЕНЕР И СПОРТСКИ РАДНИК, ОБЕЛЕЖИО ЕРУ БОКСА У ШАПЦУ

ФАЈТЕР, ЉУБИМАЦ ПУБЛИКЕ

Златиборац, Шапчанин, Посавотамнавац. Три су просторне одреднице а, место, међу конопцима и око њих уз бројне таленте племените вештине његов су живот. Првослав Чубрак од своје 15. године живи за бокс и уз њега. Почело је 1957. године у Београду
Био сам ученик ШУП школе као електро-заваривач а судбина спортска је хтела да ту у Бродоградилишту буде боксерски клуб “Бродарац“ и све је кренуло у категорији у којој је члан клуба имао сребро са Европског првенства у Москви 1960. године у перо лакој категорији. Како сам био у запећку, јер тадашње величине су биле недодирљиве 1961. године прелазим у Црвену Звезду, где сам пружао добре партије у шампионској екипи старе Југославије. Освојене су у том периоду, то са поносом истичем три шампионске титуле, почиње исповест фајтер ринга.
После извесног времена и судбински одређени Петрић, придружује се екипи Звезде, у којој су били Антон Жмак, Бранко Димић и Мића Миливојевић чудо од боксера, како додаје Чубрак.
Да не би стагнирао одлазим у Раднички где сам био стандардан уз Илију Пајковића Шугера, Рајка Илића све до 1967. године. То је било време истинске племените вештине, а данима у “Звезди“ и “Радничком“ се дичим у својој крцатој каријери, да би 1967. године са супругом Драгицом на њен наговор стигао у свој Шабац и “Мачву“, тада на простору тачније испод трибина Хиподрома, садашњег насеља Тркалиште.
- Почео сам са легендарним Моруне, а наступао са браћом Карадаревић и како рече уметником међу конопцима Милом Савићем.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa