Инфо

19. мај 2022.19. мај 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

РАДОВИ НА ГОТОВО ДВА КИЛОМЕТРА ПУТА

Стигао дугоочекивани асфалт у Орашац

Овај пут нам је од великог значаја. Иде до школе, цркве, поште, месне канцеларије, амбуланте. Сви мештани села га користе, али и села около: Корман, Жабар, Мишар, Орид. До сада смо од Градске управе добијали само повремено насипање шљунка и била је прашина. Толике године смо били у прашини, а само смо осам, девет километара од Шапца, рекао је мештанин Радосав Станић
Мештани Орашца коначно добијају асфалтни пут. Деоница дуга око 1.500 метара повезује село са Оридом, амбулантом, школом и другим важним установама, а раде се и још два краћа пута укупне дужине око 400 метара. Пут је широк 4 метра, а укупна вредност инвестиције је око 16,5 милиона динара.

-Овај пут нам је од великог значаја. Иде до школе, цркве, поште, месне канцеларије, амбуланте. Сви мештани села га користе, али и села около: Корман, Жабар, Мишар, Орид. До сада смо од Градске управе добијали само повремено насипање шљунка и била је прашина. Толике године смо били у прашини, а само смо осам, девет километара од Шапца, рекао је мештанин Радосав Станић и захвалио се Градској управи, градоначелнику Шапца Александру Пајићу, руководству “Југокопа” и свима који су допринели да им се пут асфалтира.

Фото: "Глас Подриња"


Градоначелник Пајић је посетио радове у Орашцу и чуо од мештана колико су задовољни због асфалтирања.

-Финансијски велика инвестиција за град, али за ове људе највећа инвестиција. Мештани су задовољни зато што деценијама чекају овај пут. Извођач радова је “Југокоп Подриње”, фирма која врло квалитетно, у интересу града и суграђана, ради путеве за које је добила посао на тендеру. Покушавамо да изађемо у сусрет свим саветима месних заједница, да чујемо од њих које су потребе наших суграђана и да приближимо квалитет живота у селу да буде као и у граду. Трудимо се да не будемо само привредно најразвијенији град у Србији, него да будемо и најлешпше место за живот, а за то је потребно да урадимо како путну тако и сваку другу инфраструктуру у селима, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић и најавио да машине након Орашца иду у Мрђеновац, а потом у Десић.
M.M.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa