Инфо

19. мај 2022.19. мај 2022.
УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА

Нови ребаланс у локалној каси

Једна од најважнијих тачака дневног реда на прошлонедељној седници Општинског већа била је нови ребаланс у коцељевачкој каси. Измене и допуне у буџету образложио је шеф одсека за финансије у локалној управи и том приликом истакао да су оне превасходно резултат процене повећања расхода у делу одржавања саобраћајне инфраструктуре због нестабилног тржишта и раста цена.

-Средства предвиђена Одлуком о буџету нису била довољна да би се она количина послова која је предвиђена Програмом летњег одржавања путева и реализовала. Из тог разлога указала се потреба да се та позиција у буџету промени, тј.да се износ са 41 милион динара, колико је првобитно било планирано, повећа за десет, односно на 51- рекао је Милета Ковачевић.

Поред тога, додао је да су на измене утицале и “друге ствари, пре свега она која се односи на набавку котла за грејање у школи у Драгињу”. Од министарства за заштиту животне средине општина је добила наменски трансфер од 2,6 милиона динара док би учешће из локалне касе требало да буде још око 1,6 како би се могао набавити и уградити котао на пелет у овој образовној установи.

-Такође, код Црвеног крста имамо повећање трошкова за 1,1 милион због набавке пакета који су предвиђени за одређене социјалне категорије и 200 хиљада динара за услуге по уговору за Библиотеку “Јанко Веселиновић” у којој је у прва четири месеца био ангажован радник на пословима ложења и одржавања просторија- објаснио је Ковачевић.

Са друге стране, приходи у прва четири месеца ове године су указала на чињеницу да постоји могућност да планирани приходи од пореза на зараде буду повећани за 4,8 милиона динара, а од самосталних делатности за 4, што је укупан прилив од 8,8 милиона.

Новим ребалансом буџета повећан је и фискални дефицит за 4,1 па је сада укупно пројектован на нешто више од 111 милиона динара.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa