Инфо

19. мај 2022.19. мај 2022.
ОШ „Јанко Веселиновић“ прославила Дан школе

129 година постојања и рада

Представом “Зашто нам суде предрасуде” ученици осмог и шестог разреда указали на проблем свакодневице
Основна школа “Јанко Веселиновић” у уторак је обележила 129 година постојања и рада у сали Шабачког позоришта.

Представом “Зашто нам суде предрасуде” ученици осмог и шестог разреда указали су на проблем свакодневице у којој живимо.

-Изузетно нам је драго што смо поново овде на окупу како би прославили Дан школе онако како смо навикли. Представа коју су припремили наши ученици са колегиницом Мирјаном Перишић је врло озбиљна а порука коју желимо да пошаљемо јесте да ми васпитавамо децу да буду бољи људи како би и свет био бољи - рекла је Љиљана Стојановић директор ОШ “Јанко Веселиновић”.

Сценарио и режирују комплетно је припремила професорка српског језика Мирјана Перишић а у улози глумаца нашли су се: Уна Петровић, Николина Вуковић, Вук Стојановић, Ђорђе Станковић, Нађа Тркуља, Милица Гајић, Огњен Ђурђевић, Нађа Милошевић, Александра Пјевалица, Алекса Милићевић, Урош Поповић, Вук Ђапановић, Теа Шујић, Добрила Ћирић.

-Напорно смо радили и надам се да ће се видети резултати. У питању је представа о предрасудама, необична али свеприсутна тема. Ученици су од првог тренутка препознали о чему се ради и схватили важност ове теме, те су предано радили - додала је Мирјана Перишић проф. српског језика.

Основну школу „Јанко Веселиновић“ похађа 843 ученика који су распоређени у 44 одељења. У матичној школи која се налази у Шапцу је 665 ученика, а у издвојеним јединицама је 178 ученика. Издвојене јединице налазе се у Јеленчи, Жабару, Церовцу и Малој Врањској.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa