Инфо

19. мај 2022.19. мај 2022.
Војни лекар у Крнулама
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

Војни лекар у Крнулама

По трећи пут село Крнуле гости медицински тим војних лекара Команде речне флотиле из Новог Сада и првог понтонирског батаљона из Шапца у акцији „Војни лекар на селу“. Четрдесетак углавном старијих житеља није крило одушевљење што може надомак куће проверити своје здравље:

Захвални смо што после паузе услед короне можемо тако рећи на кућном прагу проверити своје здраствено стање. Тим пре што многи немају оверену здраствену књижицу а овде могу бесплатно да се прегледају, ураде ЕКГ срца, измере ниво шећера у крви и провере притисак, у глас су говорили Јагода, Јанко и Војислав Лекић и Боривоје Радовић.

Повереник Општине Владимирци за месну заједницу Крнуле Небојша Радовић је истакао значај ове већ традиционалне акције и за село и за општину:

Дирљив је био гест основаца, издвојеног одељења ОШ „Жика Поповић“, које у свом стилу посвећено води учитељ Ђорђе Вулетић. Медицинарима су надахнуте клинцезе и клинци поклонили осликане радове инспирисане акцијом који ће красити и речну флотилу из Новог Сада и шабачки гарнизон. Био је то дирљив тренутак у ком су својом невином душом измамили неописиво задовољство медицинског тима.


Хвала неуморној екипи из Новог Сада и Шапца а акција „Војни лекар на селу“ је гест бриге за сељане којима је помоћ преко потребна, речи су Радовића.

Заменик председника Општине Владимирци Милорад Милинковић није крио задовољство организацијом акције и одзивом мештана села Крнуле:

Војска Србије и на овај начин брине о свом народу. Сувишно је говорити колико ова помоћ лекарског тима значи сељанима уз све похвале на овој нераскидивој вези и доброти самих медицинских радника.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa