Инфо

19. мај 2022.19. мај 2022.
Празник музике  и младости
Отварање Гварнери феста у Бањи Ковиљачи

Празник музике и младости

Међународни фестивал гудача Гварнери фест одржава се у Бањи Ковиљачи, од 16.до 20. маја 2022. године у балској дворани Кур -салона. Идеја Организационог одбора фестивала је да он буде такмичење и смотра најбољих младих гудача из Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе, Албаније и Румуније. Празник музике, младости и заједништва прилика је да се на најбољи начин промовише наша држава. Сама идеја о организовању овог музичког догађаја стара је двадесет година.

Организацију фестивала помогли су бројни привредни субјекти са подручја Мачванског управног округа и Републике Србије, али и општине Крупањ, Љубовија и Мали Зворник.

Током фестивалских дана планирано је одржавање панел дискусија на тему гудачких инструмената, које ће реализовати еменинтни стручњаци из ове области, везано за одабир дрвета за израду инструмената и опреме за инструменте.



Такмичари који се пласирају у другу етапу такмичења имаће прилику да на гала вечери 19. маја, у такмичарском делу наступе са професионалним оркестром. Ово је за младе уметнике јединствена прилика да отпочну своју уметничку каријеру.

Стручни жири ће исте вечери изабрати апсолутног победника Фестивала и најистакнутије педагоге.
Свечаном отварању Гварнери феста присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. Поздрављајући учеснике и госте, пожелео је младим гудачима успех у такмичењу и пријатан боравак у Бањи Ковиљачи. Изразио је захвалност што је Мачвански управни округ домаћин овог значајног фестивала, уз очекивање да ће такмичење гудача прерасти у традицију. Неке од локалних самоуправа изразиле су спремност да у наредном периоду буду домаћини Гварнери фесту.

Апсолутном победнику и лауреату такмичења биће уручена главна награда, мајсторски инструмент, а у плану је додела и специјалних награда.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa