Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Агенција за безбедност саобраћаја одржала кампању

На матуру без аутомобила

Кампања усмерена ка унапређењу безбедности младих у саобраћају. Циљ кампање подизање свести код младих људи о улози и значају сигурносног појаса
Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца одржала је кампању “На матуру без аутомобила” у дворишту Културног центра.

Кампања је усмерена ка унапређењу безбедности младих у саобраћају, а матуранти шабачких средњих школа имали су прилику да учествују у симулацији чеоног судара возила “”Коса раван” као и превртања возила “Ражањ”. Том приликом објашњено им је које су то последице које настају уколико појас није везан у тренутку саобраћајне незгоде.

-Овим путем желимо да апелујемо свим матурантима да младост јесте најизазовнији и најинтересантнији период у животима свих нас, али тренутак непромишљености може донети несагледиве последице. И зато упућујемо апел да овај пут на матуру иду без аутомобила - поручила је Катарина Тадић секретар савета за безбедност саобраћаја на територији града Шапца.

Шабац је један од 40 градова у којима се спроводи ова кампања а о разлогу за покретање исте причао је члан кабинета директора Агенције за безбедност саобраћаја Мирко Коковић.

-Разлог кампање коју смо покренули, „На матуру без аутомобила“, је један немили догађај који се десио 2014. године када су матуранти враћајући се са матурске вечери под дејством алкохола доживели саобраћајну незгоду и смртно страдали. Та ноћ, коју су требали да памте као једну дивну ноћ претворила се у један дан који ће нихове породице памтити до краја живота. Агенција за безбедност саобраћаја ради све да се тако нешто више никада не понови.

Додао је да је циљ кампање подизање свести код младих људи о улози и значају сигурносног појаса и томе колико он смањује смртне последице уколико дође до саобраћајне незгоде.

-Сигурносни појас, иако је најстарије средство пасивне заштите возача и путника оно је и дан данас најбољи систем заштите поред свих савремених, попут ваздушних јастука.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa