Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Пауза до нових прволигашких припрема (фото: З. Д.)

Пауза до нових прволигашких припрема (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Крај турбулентне сезоне

Реми на крају без резултатског значаја. Остварен примарни циљ. Успони и падови неизбежни за млад тим. Потрага за новим тренером. Жеља очувати костур и додатно појачати само са неопходним играчима
Пенал у последњим секундама дуела против Графичара однео је два бода из Шапца, али срећом тај губитак није утицао на Шапчане који су коло раније обезбедили опстанак. Завршно коло плеј аута представљало је прилику да се пружи прилика још неким младим играчима и да се већ наговесте снаге од којих се очекује да носе терет и наредне прволигашке сезоне. На крају позиција десет уз бодовни салдо бољи од осмопласиране Лознице, но то је усуд плеј оф/плеј аут система. Примарни циљ је остварен, иако се сневало у једном тренутку више.

-Амбиције су биле стабилизација клуба и избегавање борбе за опстанак. То је било реално за млад тим какав је Мачва имала. Почели смо изнад свих очекивања, изванредно и неки снови су се створили. Временом је форма била у паду и то се одразило кроз резултате. Довели смо у питање опстанак, што нисмо желели, но најважније је да смо на крају избегли драму последњег кола и сачували клуб у рангу где је сада, а Мачва заслужује и највиши ранг – сматра најискуснији Лазар Марјановић.

Мачва - Графичар 1:1 (1:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 500. Главни судија: Мирослав Милетић (Г. Милановац); помоћници: Новаковић (Гуча) и Џајић (Уб). Стрелци: Марјановић у 45. и Ибанез у 90+6’ (пенал). Жути картони: Стевановић, Ристовић, Самуровић (Мачва); Поњевић (Графичар)
МАЧВА: Самуровић, Николић, Јевтић (Поповић), Сладојевић, Стевановић, Мићановић (Радовановић), Павић, Панић (Чворић), Ристовић, Арнаутовић (Марковић).
ГРАФИЧАР: Станковић, Бабић, Бурмаз, Васиљевић (Бачанин),МитуљикиЋ (од 67.Дејан Видић), Јован Митуљикић (Стајић), Кнежевић, Илић (Поњевић), Лековић, Шишков (Стајић), Ибанез.


Оцене сезоне тек следе, али је завршена свакако релативно успешно, односно избегнут је најгори сценарио. Мачву је неколико дана пре последњег кола напустио и тренер Милан Милановић и преузео екипу из Казахстана. Кратко је боравио у Мачви, од марта месеца, предводио је на 11 мечева где је остварио три победе, пет ремија и три пораза.

-Пауза ће трајати негде до 20. јуна и то је период у коме је примарно да пронађемо новог шефа стручног штаба, а потом заједно са њим костур младе екипе коју желимо да задржимо, употпунимо са још неколико фудбалера, како би Мачва у наредној сезони била још квалитетнија на задовољство свих наших навијача. Имали смо успоне, падове, али је најважније да смо на крају показали квалитет и потенцијал – истакао је председник клуба Драгојло Лазић.

У Првој лиги наредне сезоне неће бити: Будућности, ОФК Бачке, Тимока, Кабела, Младости и Јавора, упитни су: Железничар и ИМТ (играју бараж за виши ранг), а стижу: Пролетер, Металац, Трајал, Вршац, Раднички Н. Београд, Слога Пожега или Слобода Ужице, могуће Раднички Крагујевац и Нови Пазар (играју бараж за опстанак у Супер лиги).

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa