Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
ЖРК Медицинар у Јагодини (фото: фб страна клуба)

ЖРК Медицинар у Јагодини (фото: фб страна клуба)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Сениорке на одмору

Сениорски тим Медицнара синоћ је окончао дугу и напорну сезону. У хали „Зорка“ одигран је реванш меч борбе за треће место у домаћем шампионату. Не знамо исход, али је свакако Јагодина и без велике предности коју је донела у Шабац била велики фаворит. У првом дуелу екипа Шапчанки без Ане Радовић, Ане Томковић, Александре Крстић била је у игри у првој трећини меча, а онда се прошлосезонски шампион значајно одвојио и остварио убедљиву победу.

Јагодина - Медицинар 43:31 (19:14)
СХ Јаса. Гледалаца: 50. Судије: Антић и Јаковљевић (обе Београд). Седмерци: Јагодина 4(4); Медицинар 7(4). Искључења: Јагодина 8; Медицинар 6 минута.
ЈАГОДИНА: Костић, Аџић 8, Ћоровић 2, Мајкић 4, Пејовић 2, Сукур 7 (2), Нишавић, Гугач 2, Радовић 2, Јањић, Бојичић 5, Кадовић, Савић 2 (1), Стојановић 3, Гојковић 1 (1), Митровић 4.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Обреновић 5, Петрић 1, Којић 6, Е. Петрић, Цвејић, Кажић 5(4), Цветиновић 4, Васић 8, Ракић, Ивковић 2, Глишић.


Медицинар су ове сезоне пратили бројни пехови са повредама, велики број играча је отишао на полусезони, догодила се и промена на месту тренера у самом финишу. Успеле су да остваре примарни циљ, пласман у плеј оф у изванредном финишу сезоне када су упркос тешком распореду успеле да остваре добре резултате против фаворита, а пролеће је употпуњено и у трофејној витрини где је сада и пехар намењен вицешампиону Купа. Тешко је пронаћи један меч у коме су тегет-беле имале комплетан тим. Сезону је обележио и повратак Ане Радовић у јануару, но у последњих пет утакмица због повреде није била на рапсолагању.

За сениорке следи пауза до припрема за нову сезону. Карактеристика Медицинара је млад тим, те неће све оне које су наступале за сениорску екипу на одмор, кадеткиње чека финале Првенств Србије чији је Шабац домаћин од 3. до 5. јуна.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa