Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
фото: ФБ страница  caritas Šabac

фото: ФБ страница caritas Šabac

CARITAS ŠABAC ПРОСЛАВИО 22. РОЂЕНДАН У АВЛИЈИ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА У БОГАТИЋУ

Синоним за успех

Тамо где изостаје духовност, не могу да се сагледају све димензије људског бића. Такође, без сјајног тима не би било изузетних резултата које је реализовао Caritas Шабац
У Авлији одрживог развоја, Caritas Шабац је, у присуству бројних пословних партнера и пријатеља, обележио 22 године рада. Свечаности у Авлији одрживог развоја присуствовали су повереница за родну равноправност Бранкица Јанковић, начелник Мачванског округа Владан Красавац, председник Општине Богатић Милан Дамњановић, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, чланови Градског већа Шапца, представници СПЦ, привреде, партнери на пројектима, удружења, институција и установа са којима ова хуманитарна организација има успешну сарадњу и пријатељске односе.

фото: ФБ страница
caritas Šabac


Ова хуманитарна организација помогла је преко 10 000 лица, реализовала 250 пројеката из области социјалне заштите


Председник Caritasa Србије, београдски надбискуп Станислав Хочевар, истакао је да је значајан успех постигнут захваљујући, пре свега, духовности.

- Тамо где изостаје духовност, не могу да се сагледају све димензије људског бића. Такође, без сјајног тима не би било изузетних резултата које је реализовао Caritas Шабац, истакао је Хочевар.
Ова хуманитарна организација помогла је преко 10 000 лица, реализовала 250 пројеката из области социјалне заштите и показала изузетну спремност и ефикасно деловање током поплава 2014. године. Помоћ у кући, два дневна боравка за одрасле са интелектуалним сметњама, становање уз подршку, лиценциране су услуге које Caritas спроводи на територији Шапца и још 4 локалне самоуправе. Шездесет корисника дневног боравка и седамдесет пет запослених чињенице су које јасно илуструју да је Caritas Шабац озбиљна организација широм отворених врата за оне којима је помоћ потребна.

фото: ФБ страница
caritas Šabac


- Пресрећан сам због свега што смо урадили, због тима који смо изградили и начина на који смо помогли нашим корисницима. Посебно сам поносан на Авлију одрживог развоја, која је пример не само за Србију, него за цео регион. У плану су нам нове услуге и пројекти, као и да, пре свега, сачувамо структуру и квалитет услуга које имамо. Имамо и два предузећа за професионалну рехабилитацију особа са инвалидитетом, истакао је Мирољуб Николић, директор Caritasa Шабац.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa