Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
А. Мушицки (фото: КК Мега фб профил)

А. Мушицки (фото: КК Мега фб профил)

КОШАРКА: ШАБАЦ СПАЈА ГРОДНО И БЕОГРАД

Успеси Мушицких

Титула једног клуба у јуниорској Евролиги и треће место друге екипе у Лиги Белорусије само наизглед немају неке споне са нашим градом, јер мега успех Мега Баскета која је јуниорски шампион Европе и бронза тима Гродно 93 у Лиги Белорусије обједињују Шапчани, син и отац, Андреј и Предраг Мушицки.
Екипа Мега Баскета освојила је титулу шампиона Европе у јуниорској категорији. Иза себе су оставили екипе попут: Реал Мадрида, Асвела, Макабија, Роме, Париза. У финалу су убедљиво славили 82:61. Иако млађи од саиграча, Шапчанин Андреј Мушицки је на терену проводио просечно 21 минут, наступио у свих пет утакмица, постигао 35 поена и дао значајан допринос великом успеху. Пре овог резултата, Мушицки је свом тиму донео и титулу шампиона Србије узраста до 17 година.

П. Мушицки (фото: фб профил П. М.)


У Лиги Белорусије Смоки Минск и Борисфен су неприкосновени, али од ове сезоне почиње буђење још једног великог тима из ове екс совјетске републике. Гродно 93, предвођен тренером из Шапца, Предрагом Мушицким после финала Купа, освојио је и треће место у плеј офу, што је прва медаља и успех после много година за овај тим. У четвртфиналу су елиминисали Импулс Минск, нису могли против Смокија, каснијег шампиона, али су у борби за бронзу у серији надиграли Рубон 3:2.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa