Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Креатори подвига – ВК Шабац

Креатори подвига – ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Златни сјај бронзе

Шабац трећи у Србији. У клубу истичу да је резултат нивоа титуле шампиона из 2019. године. Два београдска великана остала иза на табели. Два феноменална меча против Партизана. Изборено право на квалификације за Лигу шампиона
Ватерполо клуб „Шабац“ је на крају сезоне трећи у Србији, а бронзане медаље које су понели на грудима имаће, истичу у клубу, посебно место, јер ће сведочити о великом успеху о којем нико није ни сањао до недавно. Био је Шабац једном трећи, био је и шампион пре три године, а овај резултат може бити упоређен баш са титулом.

-Изузетан резултат, на нивоу титуле. Успели смо да поделимо велику четворку о којој се говорило на старту сезоне. Иза себе смо оставили Црвену Звезду и Партизан, оба тима која су формирала екипе да се боре за титулу равноправно са Новим Београдом и Радничким. Током сезоне су их и побеђивали. Звезда и Партизан имају петоструко веће буџете, искусније екипе, а ми смо успели да их надиграмо када је било најважније и то у двомечима – истиче прдседник клуба Ненад Живановић.

Н. Живановић, председник ВК „Шабац“


Пред старт сезоне Шабац је процењиван као тим који је пети по квалитету и који то мора потврдити у дуелима са Војводином. Пето место гарантује наступ у Европи и многи су гледали на то као максимум „чивијаша“. Порази од најјачих екипа, неретко и убедљиви, говорили су у прилог томе, међутим од пролећа напредак екипе је изузетан, а када је стигао плеј оф Шабац је одиграо одлично против Звезде, Партизана, чак и против моћног Новог Београда.

Партизан је надигран на Бањици, коначних 12:11 није одраз снага, јер Шабац је имао и 7:2 предност, док је у Шапцу било још фантастичније. Осим у другом периоду, Шапчани су играли готово без грешке и тим у којем наступају играчи попут: Ристичевића, Алексића, Боувена, Ловреа, Бараћа, Вица, Којића, олимпијски репрезентативци велесила као што су: Србија, Хрватска, САД надигран је на сваки начин и испраћен са великих плус шест, 13:7.

Шабац – Партизан 13:7 (4:1, 3:5, 4:0, 2:1)
Градски базен. Судије: Путниковић и Раковић. Искључења: Шабац 18, Партизан 14.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел 1, Марковић, Репановић 2, Копцев, Мараш,Васовић, Станић, Тубић 1,Шулц 5, Стојановић 2, Тонковић, Вујадиновић, Ћетковић 2.
ПАРТИЗАН: Ристичевић, Јакшић Бараћ 2,Вићковић, Алексић 1, Велкић, Бовен 1, Андин, Вицо 1, Божовић, Милош 1, Којић, Булајић, Вавић 1.


Победа је шампиону из 2019. године осим бронзаних одличја обезбедила и право да наступа у квалификацијама за Лигу шампиона, другим у историји клуба. Први пут су се у њима надметали 2019. када су били и домаћини једног од турнира првог круга.

Шапчани су ове сезоне направили корак напред у домаћем шампионату у односу на претходну, освојивши треће место после четвртог, док су у Купу Србије заустављени у четвртфиналу. Уз домаће такмичење Шабац наредне сезоне наступа у Премијер лиги региона. Међу резултате треба уврстити и пласман у други круг Еуро купа на почетку нове сезоне.

Партизан – Шабац 11:12 (1:3, 1:3, 5:3, 4:3)
Базен Бањица. Судије: Станојевић и Миловић. Искључења: Партизан 8, Шабац 13. Петерци: Партизан 3 (2).
ПАРТИЗАН: Ристичевић, Јакшић, Бараћ 2, Вићковић 1, Алексић, Велкић, Бовен, Андрин, Вицо 3, Божовић, Милош 4, Којић 1, Булајић, Вавић.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић, Репановић 2, Копцев 1, Мараш 1, Митровић, Станић, Тубић, Шулц 2, Стојановић 6, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић.


-Ово је година за памћење, а уверен сам да следе нови успеси. Ми смо трећи клуб у Србији, Сава је изборила пласман у виши ранг, седам година од отварања базена имамо два тима у два највиша ранга. Млађе категорије су најбоље у држави. У низу успешних година, 2022. се већ намеће да буде најуспешнија у историји – додаје Живановић.

Нови Београд шампион
Сезона у српском ватерполу је завршена у суботу. Победом после бољег извођења петераца у другом мечу, резултатом 2:0 у финалној серији, екипа Новог Београда је постала први пут у историји шампион Србије, придруживши регионалној и националну титулу.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa