Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.

Питали смо наше суграђане шта мисле о тренутном Закону о безбедности саобраћаја и шта je то што би изменили у њему

Дејан Павловић
Потпуно бих изменио казнену политику када је реч о вожњи под дејством алкохола и психоактивних супстанци. Увео бих нулту толеранцију за алкохолисана лица која управљају моторним возилима, посебно када дође до прекршаја према детету, прекорачења брзине у зони школе. Непропуштање пешака на пешачком прелазу те угрожавање његовог живота по мени треба са собом да носи и одузимање возачке дозволе.

Фото: "Глас Подриња"


Драгутин Стевановић
У Закону о безбедности саобраћаја бих изменио кажњавање возача под дејством алкохола. Ко први пут седне за волан пијан, након забране управљања моторним возилом од неколико месеци, поновиће то дело опет. Многи наставе да возе и у току забране. Треба трајно одузети возачку дозволу али и прописати казну затвора. Својим несавесним понашањем алкохолисани возачи угрожавају живот других учесника у саобраћају.

Фото: "Глас Подриња"


Александар Стојковић
Постоји много ствари које бих променио. Мислим да су тренутне мере слабе, посебно када је реч о лицима који управљају возилом под дејством наркотика и алкохола. Казнена политика је блага. Противник сам безбедносних мера јер сматрам да оне у принципу не доносе ништа. Неопходно је радити на едукацији, под тим подразумевам рад са децом. Како би било какве мере имале смисла и служиле сврси потребно је радити подизању свести људи.

Фото: "Глас Подриња"


Владимир Ђинић
У вези Закона о безбедности саобраћаја можемо причати о различитим његовим деловима које би по мом мишљењу требало исправљати. Пре свега бих издвојио онај део закона који се односи на обавезе возача у односу на пешаке. Мислим да нису довољно добро дефинисане те уредбе и да се од возача често тражи нешто што не могу да испуне.

Фото: "Глас Подриња"


Бранислав Јовичић
Са лепим временом на улице су изашли мотоциклисти. Сматрам да нема ништа горе од одржавања мото скупова. Тада возачи неретко у видно алкохолисаном стању седну на мотор. Саобраћајна полиција би требало да појачано контролише учеснике тих скупова, јер се не може допустити да пијани дивљају по граду.

Фото: "Глас Подриња"


Лела Пантелић
Неопходно је да се првенствено повећа број саобраћајаца на улицама. Близу раскрсница би требало да буде више лежећих полицајаца како би се саобраћај успорио бар на неки начин. Безброј пута се десило да у близини пешачког прелаза возач не успори иако се налази пешак на њему. Сматрам да су казне за непоштовање саобраћајих прописа мале.

Фото: "Глас Подриња"

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa