Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРОБЛЕМ СТАНАРА ЗАЈЕДНИЧКОГ ДВОРИШТА У ПРОТЕ СМИЉАНИЋ 40

Кућа се руши и прети комшијама

Када се прође улицом Проте Смиљанић, поред броја 40, на први поглед нема ништа необично. Заједничко двориште, са две лепо уређене куће до улице. Када се уђе у двориште, слика се знатно мења и пред очима искрсава призор достојан уводне сцене неког хорор филма.

Полу срушена напуштена кућа, по којој трче и гамижу ситније животиње и инсекти, прети да падне сваког тренутка. Станари кажу да је кућа први пут продата пре више година, док је била у добром стању, али без њихове сагласности. Тренутна власница ју је, наводе, купила 2019. године, такође без њихове сагласности, и од тада се није појављивала.

Кућа је почела да се руши прошле године. Станари дворишта кажу да су наком много перипетија надлежни успели да нађу власницу, да се она ту накратко појавила, али да се од тада ништа није променило.

Оно што је остало од куће стоји на “климавим ногама”. Питање је тренутка када ће и то попустити и само срећа да послужи да у том тренутку никога не буде у близини. Шут ће вероватно пасти и у суседно двориште.

Тренутно је напуштена страћара игралиште за бубашвабе, мишеве, пацове, гуштере и змије. Свака олуја је може оборити, а лето и време олуја тек предстоји.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa