Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Плакета  манастиру Каона
ЦРВЕНИ КРСТ ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ

Плакета манастиру Каона

Пролећна акција добровољних давалаца крви у манастиру Каона уз одличан одзив протекла је у знаку уручења плакете древној светињи од Института за трансфузију крви Србије а за подизање свести, током бројних акција, о добровољном давању крви:

„Ово је само мали знак пажње за подршку коју имамо у реализовању акција добровољног давања крви. У овој древној светињи све је било у знаку одличног одзива и беспрекорне организације од стране Црвеног крста али и слуха Локалне самоуправе општине Владимирци. Овај простор напросто обавезује на хуманост, дарујући плакету рекао је Душан Серафимовић промотер Института за трансфузију крви Србије.

Захвалио се домаћин окупљања хуманиста старешина манастира Игуман Филимон:
„На овом светом месту следећи Христову жртву за васцели људски род, давање крви је пример који се мора неговати и поштовати. Захвални смо и на подршци општине Владимирци и председника Горана Зарића те даваоцима крви, задовољно је зборио Игуман Филимон.

У име Локалне самоуправе Општине Владимирци скуп је поздравила начелница општинске управе Славица Мирковић:
„Општина је увек подржавала, подржава и подржаваће све хуманитарне акције. Давалаштво крви је једна од најхуманијих акција и то ћемо посебно неговати у будућем периоду. Поплаве, пожари, пандемије имају своје хероје, а хероји у свим временима су даваоци крви. Захвалност и Институту за трансфузију крви, манастиру Каони, Игуману Филимону и Црвеном крсту на дугогодишњој одличној сарадњи са жељом да се још дуго година у здрављу овде срећемо, рекла је Начелница општинске управе.

И секретар Црвеног крста Владимирци Петар Поповић у беспрекорној организацији видео је пут добре сарадње са институтом:
„Све је протекло у позитивној и атмосфери хуманости и доброте. Све смо реализовали уз сјајно гостопримство манастира Каона и разумевање и подршку општине. Плакета је само шлаг на торти и овог окупљања у акцији која је имала одзив од 40 добровољних давалаца а крв је дало њих 38, сумирао је дан хуманитараца који су даровали течност која живот значи.

И за крај податак да је у досадашњих 17 акција у Каони крв дало преко 400 добровољних давалаца крви.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa