Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Дејан Јуришић са кактусима

Дејан Јуришић са кактусима

ДЕЈАН ЈУРИШИЋ МОДНИ ФРИЗЕР И ОДГАЈИВАЧ КАКТУСА ИЗ БОГАТИЋА

Фризирањем гради пријатељства

Некадашњи основац и средњошколац из Богатића Дејан Јуришић, фризерске вештине о којима је маштао као седмогодишњак, стицао је у првој приватној Академији за ове послове формираној у Београду. Касније се осамосталио и потпуно посветио „првој пословној љубави“. Данас тврди да није погрешио. Изабрао је посао будућности.

Уз то некако паралелно дошли су и кактуси којих данас у својој колекцији има преко 200 и они су му велики хоби. Каже да му представљају одмор и разоноду. Необичне су лепоте.

С друге стране за 20 година од како ради у свом фризерском салону у Београду стекао је доста пријатеља. Издвајају га преданост и квалитет, а потврде о томе редовно стижу од задовољних пацијената. Осим фризирања и све чешће шминке, љубазност је увек присутна, те није ни чудо што корисници његових услуга постају стални клијенти.

-Фарбање косе је неизбежан захтев. Траже углавном лежерније и опуштеније варијанте, талас, локне, пунђе... Све у свему није претерано захтевно али изискује различито време и труд. Опуштање уз кактусе долази после, не ретко и по која кафа и „чашица“ разговора, каже Дејан.

Дејан на радном месту


Кад су клијенти у питању нема правила. Има ту и доста јавних личности.
-Дејан је фризер какав се само пожелети може. Вредан је, послован, љубазан. Спреман је да чује и уважи наш предлог, али увек има и своју идеју. Тако је уз рад стекао доста пријатеља, каже глумица Гордана Бјелица.

Посла увек има, а ових дана посебно, јер доста мачванских млада желе да им баш он припреми фризуру за оно судбоносно ДА. Зато и викендом, кад долази кући у Богатић нема одмора, а круг његових муштерија све је шири.

У Богатићу је рођен, ту га чека и његова друга љубав од малена. То су кактуси, размештени свугде око куће.

-Почео сам да их скупљам као дечак. Веома су ми драги, а неки стари и преко пола века. Посебно ме инспиришу њихови цветови, без обзира што кратко трају, неки само једну ноћ, други два три дана, истиче Дејан и посебно потенцира да његове омиљене биљке много воле сунце и лето је за њих готово идеално време. Зими „спавају“ добро заштићени од хладноће.

У Богатићу доживљавају „посебан третман“. То и природни услови омогућавају. Зато Дејанови кактуси зраче пуном енергијом.

Комплетну идилу на родном огњишту употпуњују паунови, прави мини золошки врт који гради наш домаћин и за то увек има неке нове идеје.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa