Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

Даме, добродошле у Бушидо 1

Аикидо клуб Бушидо 1 уз квалитетан рад, идући у корак са временом жели анимирати женску популацију за бављење овим спортом а као превенцију у евентуалним искушењима. Стиче се вештина за одбрану од насилника тврди тренер клуба мајстор Аикидоа трећи дан и Џију џице други дан Драган Зарић:
„Сведоци смо непријатних ситуација по нежнији пол на сваком кораку. Савладавајући вештину одбране даме постају и самоувереније али и спремне да пруже достојан отпор. Ми наравно радимо редовно по већ препознатљивом ритму а ето прилике и за родитеље да своју женску децу упуте у спознају овог борилачког спорта, злу не требало, каже Зарић.

Драган Зарић


А пример је предшколац Андреа Мирковић из Владимираца која вежба упорно и тврди да се не плаши никога:
„У клубу тренер нас учи вештини одбране а тако стичемо и навику да се боримо у свакој ситуацији. Жеља ми је да једног дана имам и црни појас.

И Анђелија Ивановић из Скупљена је почела са тренирањем Аикидоа са 5 година а уз десетогодишњи рад постала је мајсторски кандидат:
„Спорт ми је пуно помогао, каже ова средњошколка, а свим девојчицама бих га препоручила. Добија се много а гарантује сигурнији ход у свакодневници, одважна Анђелија храбри девојчице да крену пут Аикидоа.

Анђелија Живановић


Треба истаћи да клуб и надаље после застоја у време короне, посећује скупове клубова попут недавно одржаног „Аикидо мајских сусрета 2022“ у Београду.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa