Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
Живановићи генерацијама дају течност живота
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ, ОНИ СУ ПРИМЕР ХУМАНОСТИ И ДОБРОТЕ

Живановићи генерацијама дају течност живота

Истински су ретке породице које тако рећи одреда дају крв и хуманост и доброту преносе са колена на колено. А све је кажу почело од деде Душана који је био волонтер у Црвеном крсту да би се претворило у ниску за понос и њиховог Бобовика и општине Владимирци. Како неко у шали рече, постали су род рођени Црвеном крсту општине Владимирци.

Од три брата Војислава, Љупка и Спасоја потекла је река доброте. Дали су 247 јединица течности која живот значи. И то редом уз Војислава, Весна, Александар, Немања, Марина, Милица и најмлађи Пера, а уз Љупка и Љиљана, нажалост Спасоје нас је прерано напустио.

У глас зборе да је битно да крв стигне свакоме који вапи за овим гестом доброте а њима представља задовољство да су крв дали као најдрагоценији поклон бројнима. Као по правилу редовни су учесници акција Црвеног крста општине Владимирици а у свакодневном животу бескрајно скромни, скоро неприметни јер тврде одабрани су да тако раде и позивају све који могу да дају крв и осете лепоту и дубину хуманости и доброте.

Живановићи из Бобовика и даље дају крв а поносна браћа Војислав и Љупко и сви одреда до најмлађег Пере једва чекају да дође дан акције добровољног давања крви и упишу се у непрегледну књигу хуманости којом се поносе.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa