Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
Вицешампиони Србије - РК Металопластика (М 12) (фото: приватни ФБ профил)

Вицешампиони Србије - РК Металопластика (М 12) (фото: приватни ФБ профил)

РУКОМЕТ: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ДО 12 ГОДИНА

Плави вицешампиони Србије

Три победе и један реми. Недостајало среће на седмерцима за титулу шампиона. Шапчани показали највећи квалитет на завршном турниру. Уз екипну и три појединачне награде за плаве
Само мало среће недостајалчо је да и другу узастопну годину Металопластика постане шампион Србије у узрасту до 12 година. Млада генерација се још једном доказала као она која игра леп, брз, ефикасан рукомет и свакако као она која је у већини сегмената најбоља у Србији. После завршетка финалног турнира у Смедереву, „пластичари“ су донели сребро уместо злата на грудима, што је кривица фортуне, овај пут наклоњене Новом Београду у шутирању седмераца.

Медицинар десети
Истовремено, у Краљеву, организовано је Првенство Србије за рукометашице до 12 година, где је наступио и шабачки Медицинар. Шапчанке су оствариле једну победу, један реми и два пораза у државном финалу и на крају заузеле десету позицију.


Изабраници Милоша Митровића после дуге сезоне у региону Војводине изборили су пласман у завршницу у Смедереву. Кроз групу су прошли доминантно, победама од 19:7 над Синђелићем и 14:7 против вршњака из Шамота, а потом још силовитије одиграли у полуфиналу где су дозволили само четири гола ривалу, екипи Обилића и тако обезбедили финале. Били су бољи и већи део финала, имали предност на полувремену 6:3, имали вођство у продужетку 11:10, али је меч ипак отишао у седмерце где је Нови Београд славио 4:2.
На завршном турниру су наступали: Ристивојевић, Бељић, Поповић, Бајић, Николајевић, Матић, Исаиловић, Стојиновић, Глигорић, Марковић, Јекић, Јовановић, Томић, Вујановић, Стојичевић, Павловић. Осим сребра као тимског подухвата, Металопластика је заслужила и три појединачне награде. Огњен Томић је најбољи пивотмен турнира, Немања Павловић најбоље десно крило, док је Павле Поповић најбољи десни бек.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa