Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
Крагујевчани однели Европу (фото: СПД Раднички)

Крагујевчани однели Европу (фото: СПД Раднички)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

„Пластичари“ без Европе

Пораз у Крагујевцу Шапчане одвео на пето место. Куп обележио сезону. У плеј офу су желели више. Наредне сезоне веће амбиције
Металопластика неће играти наредне сезоне у Европи. Такав је систем такмичења да ни трофеј у Купу не гарантује место на међународној сцени, већ само нека од прве три позиције на првенственој табели. Шапчанима је бод био довољан за трећу позицију, међутим у последњем колу уследио је крах игре и пораз у Крагујевцу који је, уз друге резултате, шабачку екипу спустио за чак две позиције на коначној табели.

Резиме сезоне
Тачка је заузела своје место на крају још једне рукометне сезоне. Војводина је девети узастопни пут шампион Србије у мушкој конкуренцији, док је Железничар из Инђије први пут у историји шампион међу рукометашицама. Из Супер лиге рукометаша у нижи ранг ће: Спартак, Мокра Гора и Железничар (уз Нови Пазар који је напустио такмичење) док ће у смањену лигу на 14 екипа, Кикинда и Топличанин. Код жена Звезда и Београд су испали, Панчево и Кикинда су у вишем рангу. Победници Купа су: Металопластика (мушкарци) и Јагодина (жене).


Само на почетку је Металопластика изгледала добро, али је убрзо стала. Тек по неки бљесак у наставку нису били довољни за разиграни и мотивисани Раднички. На крају неуспех у плеј офу у сезони која се може назвати трофејном.

-Као да нисмо били у утакмици. На почетку смо покали снагу, потом је уследио пад, заостатак и грч који нисмо могли да решимо. Сувише смо дозволили искусном ривалу, нисмо били ни близу наших могућности и последица тога је пораз и немогућност наступа на европској сцени. Остаје жал – истакао је тренер Миодраг Кажић.

Млад тим Металопластике је освојио Куп и био изузетно близу треће, можда и друге позиције, имао је за Европу све у својим рукама пред последњи дуел, но као да је тај притисак био превелики терет.

Раднички –Металопластика: 28:24 (17:11)
Крагујевац. Гледалаца: 500. Судије: Милосављевић и Тривковић (оба Бешка). Седмерци: Раднички 4 (2), Металопластика 2 (1). Искључења: Раднички 8, Металопластика 12 мин.
РАДНИЧКИ: Продановић, Давидовић 4, Мутавџић 2, С. Ђерић, Добросављевић, Касаловић 1, Д. Петровић, Баруџић 5, Кнежевић 5, Утвић 3, Л. Ђерић, Станојев 8, Маљевић, Васиљевић, П. Петровић, Златановић (17 одбрана).
М’ПЛАСТИКА: Павковић, Додић 3, Јевтић 1, Миловановић, Ћосић 1, Срдановић 7, Мирковић 1, Миловановић, Азиз 2, Иванић 1, Арсић (4 одбране, седмерац), Терзић, Брајовић 3, Миленковић 2, Мештер 3, Дакић.


-Грешкама у одбрани смо дозволили домаћину на почетку да буде у егалу и када смо ми играли боље, а потом су наши промашају дали прилику њима да стекну предност. Брзо и осетнос у повели. Нисмо одиграли колико можемо - сматра млади Матеја Додић.

Спорт може бити некада чудан збир података, помало парадоксалан, али је такав. Металопластика је ове сезоне освојила први трофеј после шест година, прекинула низ пораза против Војводине, победила Партизан у Београду, а пласман на табели је најслабији од 2017. године, док титула у Купу неким чудним правилима не гарантује ништа.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa