Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
На прагу шампионске титуле – ФК Раднички (Кл): фото фб страна клуба

На прагу шампионске титуле – ФК Раднички (Кл): фото фб страна клуба

ФУДБАЛ: ФИНИШ СЕЗОНЕ

Дилеме и расплети

У већини лига све решено. Најзанимљивије у Српској лиги Запад и борби за опстанак у Окружној лиги. Највише стрепњи у Мачви и Јадру
Највиши ранг фудбала у Србији дефинитивно је комплетиран протекле недеље. Два доскорашња суперлигаша Раднички и Нови Пазар, остају то и у наредној сезони. У четири утакмице доквалификација, четири пута су славили гости, но тријумфи Крагујевчана и Пазараца у првм дуелима били су убедљивији него порази у реваншима, те ће они и наредне сезоне у елити, док ће Железничар Панчево и ИМТ Раковица морати бар још једну сезону у Првој лиги. Металац и Пролетер (НС) су директно испали у нижи ранг, а мењају их Младост (НС) и Јавор.

Из Прве лиге су елиминисани: Будућност (Д), ОФК Бачка, Тимок и Кабел, а већ су се извесно у друштво шабачке Мачве пласирали: ОФК Вршац, Раднички (НБ), Трајал Крушевац док ће последње коло Српске лиге Запад дати коначан одговор о шампиону. Зла коб се поново надвија над Слогом из Пожеге. Била је прва целу сезону, међутим уколико у последњем колу слави ужичка Слобода, због бољег односа у међусобним дуелима, она ће у виши ранг. Трећу узастопну сезону Пожежани застају на последњем кораку.

Српсколигаши западне групе радују се расплету у Првој лиги, јер то значи да ће уместо четири, три екипе испасти у нижи ранг. РСК и Трепча су одавно зонаши, а Слога из Краљева чека кикс Ариља да би се спасла елиминације.

Будућност Крушик Ваљево је већ дуго шампион Колубарско-мачванске зоне и ту дилеме не постоје, док још увек борбу за К-М зону воде Раднички Клупци и Хајдук Станко, међутим предност Клубаца је велика. Чак и да не успеју у Бадовинцима, у последњем колу им гостује Цер (ЈЛ) који је у низу од 20 узастопних пораза. Гучево, Коцељева, Штитар и Милан Орлић воде борбу за опстанак смештени у један бод.

У међуопштинском рангу већ пласман у Окружну лигу славе: Млади борац и Јевремовац, а само још теорија од тог циља дели Антимон. При калкулацијама око опстанка не треба заборавити да ће због напуштања такмичења Слога (Б) моћи да буде део МОЛ Мачва, због чега ће један тим више у нижи ранг, уз Слогу Дуваниште.

Задругар (МП), Баир Богатић су у МОЛ Мачва, Мишар и Бобовик су нови чланови МОЛ Поцерина, док су Хајдук Рибарица и Азбуковица обезбедили место у МОЛ Јадар наредне сезоне.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa