Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
Одговор најмлађих на изазов
ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ТРКА СА ПРЕПРЕКАМА ЗА ДЕЦУ

Одговор најмлађих на изазов

Мали нинџа ратници, њих стотину из једанаест градова Србије и пет држава наступило је на већ традиционалној трци са препрекама „Bushido challange - Code of the warrior” прилагођеној деци узраста од 4 до 14 година.

Клинцезе и клинци, сјајни, упорни, млади борци били су подељени у три старосне категорије које су савладавале пут дуг три километра на коме се налазило 20 препрека. Свака је изискивала посебну вештину, истрајност, стрпљење и веће ангажовање увек друге групе мишића. Такмаци су трчали, прескакали препреке, окртали глуме, носили терет, провлачили се, пролазили кроз воду, мењали трвду и меку подлогу. Комплетан догађај, организатор, Спортски центар Бушидо је организовао на комплексу “Стари град”.

Старт је био испред шабачке тврђаве одакле је водио кроз старо здање, потом подручје некадашње касарне, пролаз испод улазног мостића, кроз парк и три стазу до новог изласка на плажу. Сваки од учесника који је успешно завршио трку добио је медаљу, а свако од стартера и поклон пакет. Спортски дан су затворили родитељи на истој стази.

-Први пут је догађај за најмлађе добио интернационални предзнак, имали смо учеснике из Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Русије. Част нам је што Трка има велики одјек, што је интересовање велико. Велико квала свима који су помогли, учесницима, волонтерима, пријатељима, родитељима, сви су дали допринос да ово буде изузетан догађај. Није крај оваквих манифестација, планирамо нове догађаје крајем лета, верујемо једнако интересантне, иновативне, занимљиве и изазовне – истакао је Александар Јанковић из Спортског центра „Бушидо“.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa