Инфо

6. август 2009.6. авг 2009.
ЛЕПО ВРЕМЕ ПОСЛУЖИЛО РЕГАТАШЕ

“ЗАВЕСЛАЈ ВИШЕ“ ДРУГИ ПУТ

Временска прогноза је једна од важнијих ствари учесницима свих регата. На срећу оних који су били на Другој шабачкој регати, прогнозери нису оманули, временски услови су били идеални. Можда је на врелом асфалту температуре била превисока, на реци се она много лакше подноси.
Лето је годинама уназад период у којем се, у свим здравственим установама у Србији, највише осећа недостатак крви. Шездесет учесника регатае који су добровољно дали крв, сигурно су солидно поправили залихе драгоцене течности Здравственог центра у Шапцу.
Окупљање регаташа је почело око 11 часова на градској плажи Стари град, а мали технички проблеми са сајлама ремонкера који у вукли пловила, померили су за четрдесетак минута планирани старт у 13 часова. Циљ је, као и прошле године, била Сремска Митровица. Регату без музике је тешко замислити; то су знали и тамбураши који су се одмах после старта латили инструмената. Није дуго прошло до момента када се задимио роштиљ, а са њим, сасвим природно, лепо су се укомпоновали и сокови од шљиве, грожђа и хмеља. Попијену количину није било могуће поуздано утврдити; мало је вероватно да се ради о цистернама, али се о хектолитрима сигурно може причати...

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa