Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Шабац био домаћин Првенства Србије у рукомету у категорији кадетњика

Успомене из града рукомета

Даванаест екипа из целе Србије наступило у Шапцу. Одигране 24 утакмице током три дана. Шабац увек заинтересован да угости будућност спорта. Резултати доказ доброг рада у клупским школама. Похвале Рукометног савеза за организацију
Током три дана, од 3. до 5. јуна у хали „Зорка“ одигране су 24 утакмице завршнице Првенства Србије за рукометашице у категорији кадеткиња (до 16 година). Наступило је 12 екипа, по четири најбоље из три рукометна региона Србије. Митровачки “Срем” освојио је титулу савладавши Бор у финалу. Медицинар је освојио четврто место, а у дуелу за бронзу поражен је од Железничара из Инђије.

Шабац је био поново домаћин за исту категорију, после три године. У лето 2019. сала Гимназије је угостила најбоље, а сада је то учинила дворана коју за рукомет вежу најславнији тренуци и као таква је идеална место на окупи будућност српског рукомета и спорта уопште, сматра председник Скупштине града Немања Пајић који је имао част да отвори такмичење, а потом и да додели шампионски пехар најбољем тиму.

-Најбоље што може да пружи ова генерација је у Шапцу. Надам се да ће се учеснице са задовољством сећати овог турнира као важног у успешним каријерама. Шабац је град рукомета, али и град који воли спорт, а добри резултати у различитим спортовима говори о добром раду са млађим категоријама, што је на понос клубовима и граду - истакао је председник Скупштине града.

Квалитет мечева био је углавном на високом нивоу, потврђене су претпоставке да ће то бити једно од изједначенијих првенстава до сада, но посебан изазов био је организовати велико такмичење и учинити да се сви учесници осећају пријатно.

-Учинили смо све што смо могли да организација буде перфектна, односно најближа перфектној. Гости са којима смо разговарали били су задовољни, добили смо много похвала, уз плакету Рукометног савеза Србије и надам се да носе сви лепе успомене из нашег града – нагласио је председник ЖРК Медицинар Бојан Радукић.

Турнир је обухватио лигашки систем кроз четири групе по три тима, који су међусобне мечеве окончали у суботу преподне, а у суботу су уследили дуели за пласман и полуфинале, док је завршног дана одиграно шест одлучујуих мечева за пласман.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa