Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
Златиборске новине
ТОЗ У ШАПЦУ ПРЕДСТАВИО ЛЕТЊУ ТУРИСТИЧКУ ПОНУДУ

Златиборске новине

У плану је изградња нових пешачких стаза. У првој фази је стаза која прати трасу „Голд гондоле“ до Рибничког језера, која ће се касније разгранати на остале просторе Златибора. Такође, од новости у понуди за лето издвајамо проширење капацитета „Голд гондола“, која уводи 18 нових кабина како би се убрзао рад и укинули редови путника на почетној станици. Ускоро креће изградња спортског парка које ће садржати више од 15 фудбалских терена на отвореном са пратећим садржајима
Представници Туристичке организације Златибор (ТОЗ) посетили су Шабац протеклог четвртка и нашим суграђанима представили летњу туристичку понуду, упознавши их са новинама које ће их ове године дочекати на Златибору, уколико се определе за ову дестинацију.

- Статистички подаци доказују да се туристички промет увећао за 15% у прва три месеца ове године у односу на исти период у току претходне године, као и да је број ноћења страних туриста повећан за 50%.

Такође, према подацима Министарства трговине, туризма и телекомункација, сврстани смо међу три најпосећеније планинске дестинације у току првомајских празника. Најпосећенији спелеолошки локалитет у Србији је златиборска Стопића пећина са преко 100.000 посетилаца годишње. Око 20.000 их је било у прва четири месеца ове године, рекао је Милош Планић из ТОЗ.

Прошле године је Краљев трг добио ново рухо, а језеро ускоро добија модерну фонтану са светлосним и звучним ефектима. Велико интересовање влада за вожњом „Голд гондолом“, посете Дино парку, Каубојском граду „ El Paso City “, Планинском центру „Торник“, Авантура парку, Гостиљском водопаду, Музеју „Старо село“ у Сирогојну, најдужем зип-лајну у Љубишу, импресивним видиковцима, као и за шетње уређеним пешачким стазама, вожње бициклима, планинарење, параглајдинг, освежење на купалиштима и друге летње садржаје.



- У плану је изградња нових пешачких стаза. У првој фази је стаза која прати трасу „Голд гондоле“ до Рибничког језера, која ће се касније разгранати на остале просторе Златибора. Такође, од новости у понуди за лето издвајамо проширење капацитета „Голд гондола“, која уводи 18 нових кабина како би се убрзао рад и укинули редови путника на почетној станици. О заинтересованости туриста говори податак да је Голд гондола у току првомајских празника превезла више од 12.000 путника, додао је Планић.

С обзиром да је Златибор постао један од водећих центара спортског туризма у овом делу Европе и да се на њему за важна такмичења припремају познате спортске екипе региона (у току године овде их борави преко 100), златиборска општина Чајетина ове године дала је додатну подршку. Ускоро креће изградња спортског парка које ће садржати више од 15 фудбалских терена на отвореном са пратећим садржајима.

Наши суграђани су имали прилику да заврте точак среће на штанду и освоје награде, међу којима су улазнице за локалитете, туристичке атракције и спа центре, ручак у ресторану , излет у околини Златибора, викенд за две особе и друге. Вредне награде су додељене и путем званичне инстаграм странице Туристичке организације Златибор.

Промоцију ТОЗ у Шапцу испратили су познати шабачки тамбураши. Како без њих?
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa