Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
Четврте у Србији – ЖРК Медицинар (ж 16)

Четврте у Србији – ЖРК Медицинар (ж 16)

РУКОМЕТ: КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

Медаље остале недостижне

Завршницама Првенствана Србије за узраст до 16 година у женској и мушкој конкуренцији, окончана је рукометна сезона у Србији, а у последњем такмичењу, оба колкетива из Шапца су била близу медаље, али нису успели да је освоје.

Једна медаља за Шабац
Шабачки клубови Металопластика и Медицинар имали су представнике на завршницама у све три категорије. Свакако најуспешнија је екипа Металопластике узраста до 12 година коју је предводио Милош Митровић. Ови момци су освојили сребрну медаљу, показали више од свих ривала, но срећа им је окренула леђа на седмерцима у финалу. Одличје Шапчана је једино за наш град ове сезоне у млађим рукометним категоријама.


Медицинар
Мецицинар је био домаћин завршнице у хали Зорка. Пораз у дуелу за треће место против Железничара 23:16 указује да одличје баш и није било тако близу, но то је био четврти меч где се десеткован домаћин није опоравио од пораза у полуфиналу када се у непуних пола минута срушио сан што је изгледао тако близу. У мечу за финале, на другој страни је био изванредни Бор. Играли су тимови у серијама, а онда је непромишљеност играчице гошћи омогућила Медицнару седмерац чије реализација би донела предност и вероватно одвела Шапчанке у финале. Ипак није искоришћен, а потом је Бор у буквално последњој секунди постигао гол за меч за злато.

У групној фази је Медицинар донео узбуђење у два дуела. Много техничких грешака и трема од домаћег терена могли су домаће коштати пораза од Радничког, но успео је шабачки тим да избори реми, 21:21. Тај бод омогућио је да у суботњим раним часовима (08:00) против Војводине одлучује о полуфиналисти. Медицинар је савладао реномираног ривала 21:19, пласиравши се међу четири тима.

У идеалној постави Првенства – Н. Радић


-Поносан сам на девојке. Првенство је било никада јаче и изједначеније, нас су повреде спречиле да наступимо у најјачем саставу и зато је ово четврто место одличан резултат. Политика клуба је да смо усмерени на своју школу и ово је пут да младе напредују, стасавају кроз лепе и тужне тренутке. Већ сада имамо четири играчице из кадетске селекције које су у тренажном процесу сениорки, а очекујем да их буде још више – истакао је тренер Владимир Павловић.

Медицинар је остао без медаље, али је освојио једно појединачно признање. Бек Невена Радић изабрана је у идеалну поставу Првенства, на позицији средњег бека.

Металопластика
Систем такмичења је суров, то су осетили руометаши Металопластике на завршници у Новом Саду. Одиграли су четири утакмице, у три победили сигурно показавши већи квалитет од ривала, али их је један пораз стајао пласмана у полуфинале.

Жељко Јокић је предводио екипу која је савладала Партизан 24:21, потом су поражени од Хајдука из Бешке 29:26 и тај пораз је Шапчане одвео на друго место у групи и разигравање од петог до осмог места. У две прреостале утакмице нису имали потешкоћа против Радничког 1958 31:18, односно Новог Београда 28:23.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa