Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
На Медитеранским играма – У. Обреновић

На Медитеранским играма – У. Обреновић

РУКОМЕТ: МЕДИТЕРАНСКЕ ИГРЕ

Од Шапца до Алжира

Троје представника Шапца на рукометним турнирима Медитеранских игара. Десетодневне припреме пред пут у Оран. Игре стартују 25. јуна
Најбоље рукометашице и рукометаше Србије овог лета очекују Медитеранске игре у алжирском Орану, а на списку оба селектора, Уроша Бергара, односно Тонија Ђироне налазе се чланови два шабачка клуба, Медицинара и Металопластике.

Млади бек четвртог женског клуба у Србији, Уна Обеновић, поникла и стасала у школи Медицинара биће једна од алтернатива на бековској позицији, заједно са саиграчицом Аном Томковић која је пропустила финиш сезоне због повреде. Припреме стартују 13. јуна, десет дана касније следи пут на север Африке, док два дана касније стартују Игре. Србија је у групи Б где су још: Португал, Северна Македонија и Турска.

Код мушкараца селектор Ђерона исказао је поверење у пивотмена шабачке Металопластике Вука Миленковића који је претходно лето појачао клуб. Његова конкуренција биће: Поповић, Ратковић и Павловић. На мушком турниру у Орану наступа десет репрезентација, а Србија је у групи са: Италијом, Египтом, Словенијом и Тунисом.

Треба напоменути да на оба списка има доскорашњих рукометашица и рукометаша шабачких клубова. У женској селекцији је опција на крилу Срна Сукур, данас играчица Јагодине, док ће у мушком саставу бити два доскорашња голмана Металопластике Тодор Јандрић и Милан Бомаштар, потом млади бек Милан Милић, као и крилни играч Вукашин Воркапић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa